Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τζιχαντιστής σύζυγος της 19χρονης Ολλανδέζας διαψεύδει ότι την είχε σκλάβα

Ο τζιχαντιστής σύζυγος της 19χρονης Ολλανδέζας διαψεύδει ότι την είχε σκλάβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τζιχαντιστής πρώην σύζυγος της 19χρονης προσήλυτης στο Ισλάμ Ολλανδέζας, η οποία απέδρασε από τη Συρία και το Ισλαμικό Κράτος με τη βοήθεια της μητέρας της, λέει ότι η Αΐσα ζούσε μια ευτυχισμένη ζωή ανάμεσα στους τζιχαντιστές. Μαγείρευε, πήγαινε σε συγκεντρώσεις για τσάι και έκανε “γυναικείες δουλειές”.

Διαβάστε σχετικά: Θυμίζει ταινία πώς Ολλανδέζα μητέρα έσωσε την κόρη της από το Ισλαμικό Κράτος, όπως επίσης και Μητέρα σώζει την κόρη της από το Ισλαμικό Κράτος.

Η κοπέλα, που είχε πάρει το όνομα Αΐσα, συνελήφθη από τις ολλανδικές Αρχές όταν η μητέρα της την έφερε πίσω στη χώρα της και είναι ύποπτη για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 30 χρόνια εάν καταδικαστεί.

Η μητέρα Μονίκ Βερμπέρτ (Monique Verbert), έσωσε την κόρη της από το Ισλαμικό Κράτος ύστερα από παράκληση της 19χρονης, που υποστήριξε ότι οι τζιχαντιστές της φέρονταν ως σκλάβα, ωστόσο, ο πρώην σύζυγος της Αΐσα, ο Ομάρ Γιλμάζ (Omar Yilmaz), περιέγραψε μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Ο Γιλμάζ είπε στους Sunday Times ότι η Αΐσα είχε μια ευχάριστη ζωή μαζί του, ως νοικοκυρά.

yilmaz Ο Γιλμάζ στη φωτογραφία, πρώην σύζυγος της Αΐσα στο Ισλαμικό Κράτος, ισχυρίζεται ότι της φερόταν καλά και την πρόσεχε. Διαψεύδει τους ισχυρισμούς της 19χρονης ότι της φερόταν ως σκλάβα

“Περνούσε την περισσότερη ημέρα είτε στο σπίτι, είτε με τους γείτονές μας. Μαγείρευε, συγκεντρώσεις για τσάι, κοριτσίστικα πράγματα”.

Ωστόσο, είπε ότι χώρισαν με κοινή τους απόφαση λίγους μήνες μετά από τον γάμο τους. “Και οι δύο αντιληφθήκαμε ότι αυτή η σχέση δεν είχε μέλλον. Αλλά ποτέ δεν της έκανα κακό. Όταν ήταν παντρεμένη μαζί μου μιλούσε με την οικογένειά της καθημερινά”.

Η Αΐσα, από την πλευρά της, είπε σε τουρκικά Μέσα, ότι ο Γιλμάζ, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον ολλανδικό στρατό, τη χρησιμοποίησε “σαν σκλάβα και μετά με έδιωξε”.

aisa Φωτογραφία ντοκουμέντο με την Αΐσα στο Ισλαμικό Κράτος ως σύζυγος τζιχαντιστή και καλή μουσουλμάνα νοικοκυρά

Ο Γιλμάζ, απαντώντας σε ένα τσατ, ανέφερε ότι όχι μόνο είχε χωρίσει με την Αΐσα αλλά εκείνη στη συνέχεια παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή από την Τυνησία.

Η Αΐσα έφυγε για τη Συρία τον Φεβρουάριο μετά από μήνες που τσάταρε με τον Γιλμάζ μέσω διαδικτύου. Η Αΐσα πήρε αυτό το όνομα αφού προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και άρχισε να φορά τον μουσουλμανικό μανδύα (niqab), που είναι το φόρεμα που υποχρεούνται να φοράνε οι πιστές μουσουλμάνες.

Η 19χρονη επικοινώνησε για πρώτη φορά με τον Γιλμάζ αφού είδε ένα βίντεο που εκείνος είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, που την εντυπωσίασε.

yilmaz-1 Ο Γιλμάζ, αριστερά, στον ολλανδικό στρατό και ο Γιλμάζ, δεξιά, ως τζιχαντιστής τρομοκράτης

Η μητέρα της, μιλώντας στην τηλεόραση τον Σεπτέμβριο, είχε πει: “Βασικά τον είδε σαν κάτι από Ρομπέν των Δασών. Ότι ήταν ένας καλός άνδρας που πολεμούσε ενάντια στον πρόεδρο της Συρίας. Συχνά μου έλεγε, ‘μαμά δες αυτόν τύπο, δεν είναι υπέροχο αυτό που κάνει;’. Είναι ένα πολύ γλυκό και ευαίσθητο κορίτσι”.

Συνολικά 130 Ολλανδοί πολεμάνε στη Συρία ενταγμένοι στο Ισλαμικό Κράτος. 30 έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και 14 έχουν σκοτωθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr