Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ κατηγορεί Άραβα πολίτη για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Το Ισραήλ κατηγορεί Άραβα πολίτη για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ για πρώτη φορά κατηγόρησε έναν Άραβα πολίτη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει μεγάλες περιοχές στη Συρία και το Ιράκ.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μοσέ Γιαλόν, είχε χαρακτηρίσει τον Σεπτέμβριο την οργάνωση ως «παράνομη», σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία.

Ο Χάμζα Μαγκάμσεχ, γεννηθείς το 1992 σε ένα αραβικό χωριό στο βόριο τμήμα του Ισραήλ, συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν κατά την επιστροφή του από τη Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Ο Μαγκάμσεχ έφυγε από το Ισραήλ στις 5 Οκτωβρίου με προορισμό την Τουρκία, από όπου πέρασε τα σύνορα προς τη Συρία και έφτασε σε μια βάση «στρατολόγησης» του Ισλαμικού Κράτους. Διέμεινε για 10 ημέρες σε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της οργάνωσης προτού αποφασίσει τελικά να επιστρέψει στην οικογένειά του, δήλωσε ο ίδιος. Συνελήφθη κατά την προσγείωσή του τις 24 Οκτωβρίου.

Το επαρχιακό δικαστήριο της Ναζαρέτ απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Μαγκάμσεχ για την ένταξή του σε παράνομη οργάνωση, για την επικοινωνία του με ξένους παράγοντες και για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος.

Ο Ρόζενφελντ δήλωσε ότι το Ισραήλ θεωρεί πως το φαινόμενο ένταξης Αράβων πολιτών στο Ισλαμικό Κράτος αποτελεί γεγονός επικίνδυνο, διότι στη Συρία και το Ιράκ οι άνθρωποι αυτοί εκτίθενται στην εξτρεμιστική ιδεολογία και επειδή οι ριζοσπάστες ισλαμιστές εκεί θα μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά της χώρας ή να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με στόχους στο Ισραήλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Τρομάζει η απάντηση του Ισραήλ – Φόβοι ότι μπορεί να στοχοποιήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr