ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δούναβης: Βρέθηκαν σκελετοί Γερμανών στρατιωτών του 1945 πάνω σε μοτοσικλέτα
Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης «άδειασε» τον Μαμντάνι για το ταξίδι της γυναίκας του στη Μέση Ανατολή
Ρωσία: Κινέζοι εργάτες υποχρέωσαν τις Δυνάμεις Ασφαλείας σε υποχώρηση
Η Συρία προσχωρεί στη συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν και Τουρκίας
Η Χαμάς φυλακίζει και βασανίζει Γαζαίους ακόμα και γυναίκες και παιδιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανώτατοι αξιωματούχοι στο Ιράν παραδέχονται ότι η χώρα έχει περιέλθει σε «κατάσταση επιβίωσης» (survival mode) εν μέσω των κλιμακούμενων διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με δηλώσεις τριών Ιρανών αξιωματούχων που έχουν γνώση των κυβερνητικών διαβουλεύσεων στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.
Μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή 02/01, ο οποίος απείλησε με παρέμβαση σε περίπτωση που το Ιράν προχωρούσε σε θανάτους ειρηνικών διαδηλωτών, το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας -το αρμόδιο όργανο για την ασφάλεια της χώρας- συγκλήθηκε εκτάκτως.
Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η εξεύρεση τρόπων για την καταστολή των διαδηλώσεων χωρίς τη χρήση βίας, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αναζωπύρωση της οργής κατά του καθεστώτος.
Παράλληλα, η αναφορά επισημαίνει ότι το Συμβούλιο προετοίμασε σχέδια δράσης για το ενδεχόμενο το Ιράν να δεχθεί στρατιωτικά πλήγματα.























































