Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία – Μαζλούμ Άμπντι: Η νέα συμφωνία με τη Δαμασκό υπεγράφη «για να σταματήσει η αιματοχυσία»

Συρία – Μαζλούμ Άμπντι: Η νέα συμφωνία με τη Δαμασκό υπεγράφη «για να σταματήσει η αιματοχυσία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Μαζλούμ Άμπντι, δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής 18/01 ότι υπεγράφη συμφωνία με τη μεταβατική κυβέρνηση της Συρίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο πόλεμος μας επιβλήθηκε».

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Άμπντι πρόσθεσε: «Ο πόλεμος μας επιβλήθηκε παρά την επιθυμία μας να σταματήσουν οι επιθέσεις, καθώς διάφορες πλευρές είχαν σχεδιάσει αυτές τις επιδρομές».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η νέα συμφωνία με τη Δαμασκό υπεγράφη «για να σταματήσει η αιματοχυσία».

Νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής 18/01, ο Πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ αλ-Σάρα, ανακοίνωσε την υπογραφή «συνολικής και άμεσης κατάπαυσης του πυρός σε όλα τα μέτωπα και τις γραμμές επαφής μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Ο Μαζλούμ Άμπντι δήλωσε: «Μετά την επιστροφή μας από τη Δαμασκό, θα εξηγήσουμε στον λαό μας τους όρους και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας».

Καταλήγοντας, σημείωσε: «Πιστεύω ότι ο λαός μας και οι φίλοι μας θα κατανοήσουν τη θέση μας και θα μας στηρίξουν».

Ο χάρτης της Συρίας τη Δευτέρα 19/01 μετά τις μάχες του Σαββατοκύριακου. Οι Κούρδοι αποχώρησαν από την πόλη της Ράκα και από τις πετρελαιοπηγές στην περιφέρεια της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Διεθνής διάσκεψη για την αντιμετώπιση της επιρροής των «Αδελφών Μουσουλμάνων» στην Ευρώπη

Από περιφερειακοί παίκτες σε διαμορφωτές του παιχνιδιού: Περιφερειακά κράτη και «υπό διαμόρφωση κράτη» στις διεθνείς σχέσεις

Κούρδοι Ιράν: «…για την ανατροπή της Ισλαμικής Δημοκρατίας και την απελευθέρωση του Κουρδιστάν»

Έκκληση Κούρδου ηγέτη για μαζική λιποταξία από τον ιρανικό στρατό

Διάψευση περί κουρδικής επίθεσης στο Ιράν: Η πραγματική διάταξη των δυνάμεων στα σύνορα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr