ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Διαφθορά, Έντι Ράμα, Επίθεση Μολότοφ, Τίρανα,


















































Νετανιάχου κατά Ερντογάν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Κούρδους και χρηματοδότηση της Χαμάς
Ο Λαβρόφ είπε ότι ίσως η Ρωσία εγκρίνει τη μεταφορά των τουρκικών S-400 σε άλλη χώρα
Αχαΐα: Τις τρεις κόρες του και δυο ακόμη κορίτσια κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά 50χρονος
Ο Χάλεντ Μασάλ της Χαμάς κάλεσε σε αντίσταση και τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ και το Τέμενος Αλ Άκσα
Νίκος Δένδιας για Καποδίστρια: «Η διορατικότητα, η εντιμότητα και η αφοσίωσή του στο καθήκον, αποτελούν διαχρονικό υπόδειγμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σκηνικό έντονης αντιπαράθεσης επικράτησε την Τρίτη 10/02 στα Τίρανα, καθώς χιλιάδες πολίτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Το κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών ήταν η άμεση παραίτηση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την οποία βαραίνουν κατηγορίες για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς.
Η κατάσταση εκτραχύνθηκε όταν ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον κυβερνητικού κτιρίου.
Η Αστυνομία, που είχε παραταχθεί σε καίρια σημεία για την προστασία των δημόσιων υποδομών, προχώρησε σε χρήση νερού υπό πίεση προκειμένου να απωθήσει το πλήθος και να εκτονώσει την ένταση.
Η λαϊκή οργή τροφοδοτείται από την παραπομπή της αντιπροέδρου, Μπελίντα Μπαλούκου, από την Ειδική Εισαγγελία.
Η κατηγορία αφορά παρεμβάσεις σε δημόσιους διαγωνισμούς για μεγάλα κατασκευαστικά έργα με σκοπό την ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων εταιρειών, κατηγορία που η ίδια απορρίπτει.
Ταυτόχρονα, οι διαμαρτυρίες στρέφονται κατά του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, η σταθερότητα της κυβέρνησης του οποίου δοκιμάζεται σοβαρά μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς παραμονής στην εξουσία.
Κομβικό σημείο των εξελίξεων αποτελεί το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας προς το κοινοβούλιο για την άρση της ασυλίας της Μπαλούκου, με σκοπό τη σύλληψή της.
Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, παραμένει αβέβαιο το πότε θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία, δεδομένου ότι το κυβερνών κόμμα διαθέτει την πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα.























































