ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν διέκοψε τη χρηματοδότηση της Χαμάς επειδή δεν κατάφερε εξέγερση στη Δυτ. Όχθη

Το Ιράν διέκοψε τη χρηματοδότηση της Χαμάς επειδή δεν κατάφερε εξέγερση στη Δυτ. Όχθη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς ταξίδεψε στην Τεχεράνη τον Σεπτέμβριο επιδιώκοντας την αποκατάσταση της οικονομικής υποστήριξης, αλλά οι Ιρανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν, απογοητευμένοι από την αδυναμία της οργάνωσης να προκαλέσει μια μείζονα κλιμάκωση στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια (σ.σ. Δυτική Όχθη).

Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς επισκέφθηκε την Τεχεράνη στις αρχές Σεπτεμβρίου και συναντήθηκε με σειρά ανώτατων Ιρανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελιόρ Λεβί στο δίκτυο Kan News.

Παλαιστίνια πηγή που συμμετείχε στις συνομιλίες δήλωσε στο Kan ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι εκπρόσωποι της Χαμάς ζήτησαν από την Τεχεράνη να αποκαταστήσει την οικονομική ενίσχυση προς την οργάνωση, η οποία έχει παγώσει τους τελευταίους μήνες.

Ωστόσο, η αντιπροσωπεία της Χαμάς δεν έλαβε καμία δέσμευση ότι η ροή των κονδυλίων θα επανέλθει.

Σύμφωνα με την πηγή, η ιρανική άρνηση πηγάζει από τη βαθιά απογοήτευση της Τεχεράνης για την αποτυχία της Χαμάς να προκαλέσει σημαντική κλιμάκωση της ασφάλειας στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια.

Υπό το πρίσμα αυτό, η Χαμάς συνεχίζει τις προσπάθειές της να «ανάψει τη σπίθα» στην περιοχή, εν μέρει για να ικανοποιήσει το ιρανικό καθεστώς και να εξασφαλίσει την ανανέωση της οικονομικής βοήθειας.

Η ίδια πηγή σημείωσε επίσης ότι ανώτερα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης ή της Δύναμης Κουντς δεν συμμετείχαν στις επίσημες συναντήσεις που δημοσιοποιήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιρανός βουλευτής φυλακίστηκε επειδή αποκάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής «δικτάτορα»

Ντάνα Λέβι: Η Κίμπερλι διευκόλυνε τη δημιουργία επαφών του Ισραήλ με την ηγεσία της Κυρηναϊκής (ανατολική Λιβύη)

Ο Τζέιμς Κίρτσικ στον Μπιλ Μάερ: Ο ισχυρισμός περί γενοκτονίας στη Γάζα είναι «το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα»

Ρούμπιο: Στην Ιράν κυβερνούν μουλάδες με όραμά τους την «αποκάλυψη» – Αν είχαν πυρηνική βόμβα θα την έριχναν

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για πιθανή επίθεση πριν από τις ισραηλινές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr