Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Λιβανέζο αστυνομικό που κρατούσαν όμηρο

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν Λιβανέζο αστυνομικό που κρατούσαν όμηρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι εκτέλεσε τον Λιβανέζο αστυνομικό Αλί Μπαζάλ (Ali Bazzal) -στη φωτογραφία με τη γυναίκα και το παιδί του- και επίσης σκοπεύει να σκοτώσει κι άλλους Λιβανέζους αιχμαλώτους που κρατά ως ομήρους, εάν οι Αρχές του Λιβάνου δεν απελευθερώσουν τις γυναίκες των τζιχαντιστών ηγετών που έχουν συλλάβει.

Με ανακοίνωσή της η Αλ Νούσρα στο Twitter είπε ότι η οργάνωση θα εκτελέσει και άλλους αιχμαλώτους εάν οι γυναίκες που ονομάζονται Σάτζα Χαμίντ Αλ Ντουλαΐμι, πρώην σύζυγος του “χαλίφη” στο Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και η Άλα Αλ Οκαΐλι (Ola Mithqal Al Oqaily), σύζυγος του οπλαρχηγού στο Ισλαμικό Κράτος Αμπού Αλί Αλ Σισάνι, όπως και τα παιδιά τους, δεν απελευθερωθούν.

“Η εκτέλεση αιχμαλώτων πολέμου που είναι κρατούμενοί μας είναι η απάντηση μας στον βρωμερό λιβανέζικο στρατό που κρατά τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας”, δήλωσε η Αλ Νούσρα. “Εάν οι αδελφές μας δεν απελευθερωθούν θα εκτελέσουμε σύντομα και άλλον στρατιώτη που κρατάμε”.

Η Ντουλαΐμι και η Οκαΐλι κρατούνται σε κελιά στο Υπουργείο Αμύνης του Λιβάνου υπό αυστηρά μέτρα φύλαξης και φρουρούνται από γυναίκες στρατιώτες.

Η σύλληψη των συζύγων των αρχηγών των τζιχαντιστών φάνηκε ως μια απόπειρα της κυβέρνησης του Λιβάνου να πιέσει στις διαπραγματεύσεις με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Νούσρα για την απελευθέρωση των 26 Λιβανέζων στρατιωτών και αστυνομικών που κρατούνται από τους τζιχαντιστές από το καλοκαίρι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Παρασκευή, ο Σισάνι απείλησε ότι θα αιχμαλωτίσει και θα κρατήσει ομήρους Λιβανέζες γυναίκες και παιδιά και θα σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για απελευθέρωση των αιχμαλώτων – ομήρων ενστόλων, εκτός εάν η κυβέρνηση του Λιβάνου απελευθερώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr