Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν 135 ύποπτοι τζιχαντιστές στη Σαουδική Αραβία

Συνελήφθησαν 135 ύποπτοι τζιχαντιστές στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μαζικές συλλήψεις 135 υπόπτων τζιχαντιστών προχώρησαν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και υπήκοοι από 26 ξένες χώρες.

Σύμφωνα με δήλωση την Κυριακή του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, «όλα τα πρόσωπα που συνελήφθησαν είναι από τη Σαουδική Αραβία με εξαίρεση 26 πολίτες ξένων χωρών, περιλαμβανομένων 16 Σύρων και 3 Υεμενιτών».

Οι ύποπτοι ανήκουν, σύμφωνα με τις Αρχές του βασιλείου, σε ύποπτες οργανώσεις που συνδέονται με την τρομοκρατία και οι συλλήψεις τους είναι αποτέλεσμα των επανειλημμένων προσπαθειών τους να πλήξουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της Σαουδικής Αραβίας προσέθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος χωρίς να διευκρινίσει το πότε συνελήφθησαν.

Σαράντα από τους ύποπτους επέστρεψαν από «εμπόλεμες περιοχές, έχουν συμμετάσχει σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και έχουν λάβει εκπαίδευση στο χειρισμό όπλων προτού επιστρέψουν στη Σαουδική Αραβία με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας» είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 54 έχουν εμπλακεί κυρίως στην «χρηματοδότηση, τη στρατολόγηση, την προπαγάνδα και την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών για χάρη των εξτρεμιστικών οργανώσεων».

Να σημειώσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει κηρύξει επισήμως τζιχάντ στη Σαουδική Αραβία και ο “χαλίφης” Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στο τελευταίο διάγγελμά του ζήτησε από τους τζιχαντιστές στη Σαουδική Αραβία να ξεσηκωθούν και να ανατρέψουν τη βασιλική οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr