Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αντίθετη με το Net Neutrality η Άνγκελα Μέρκελ

Αντίθετη με το Net Neutrality η Άνγκελα Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Διαδίκτυο,

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εξέθεσε τις απόψεις της για το μέλλον του Διαδικτύου οι οποίες είναι αντίθετες με το Net Neutrality, η ουδετερότητα του Διαδικτύου.

Σχολιάζοντας τo ζήτημα προ ημερών στο Βερολίνο, η κυρία Μέρκερλ υποστήριξε την ανάγκη ύπαρξης ενός Internet δύο ταχυτήτων, σύμφωνα με δημοσιέυματα σύσσωμου του Γερμανικού τύπου, που αναδημοσιεύονται από το The Verge.

Το Internet που οραματίζεται η Γερμανίδα Καγκελάριος, μέσω των δηλώσεών της, θα αποτελείται από μια υπερταχεία γραμμή ειδικής πρόσβασης και υψηλής προτεραιότητας, ενώ το άλλο θα αφορά στην γενική χρήση του διαδικτύου από τους πολίτες, όπως συμβαίνει σήμερα.

Αν και οι υποστηρικτές της Ουδετερότητας του Διαδικτύου, θεωρούν ότι το Net Neutrality είναι το πιο απαραίτητο συστατικό για την ανάπτυξη του Internet, η κυρία Μέρκελ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή, ότι η ύπαρξη μιας ταχείας γραμμής υψηλής προτεραιότητας θα εξυπηρετήσει τις ειδικές χρήσεις του internet όπως η τηλε-Ιατρική και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς, ενώ η διατήρηση ενός ενιαία κατανεμημένου internet δεν θα προωθήσει παρόμοιες καινοτομίες στην αγορά.

Πάντως, πηγές από το εσωτερικό της Γερμανικής Κυβέρνησης, τις οποίες επικαλείται το Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρουν ότι στα σχέδια της κυβέρνησης, είναι να δοθεί επι πληρωμή πρόσβαση στην “ταχεία γραμμή” του Internet, σε εταιρείες streaming περιεχομένου video, στα πρότυπα του Netflix.

Μέχρι στιγμής η Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρεί μια στάση υπέρ της ύπαρξης ενός ενιαία κατανεμημένου Internet, διατηρώντας τις βασικές αρχές του Net Neutrality, όμως το θέμα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος προς επανεξέταση από το Ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr