Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλοι Γάλλοι και Ιταλοί με τα… νταβατζιλίκια της Μέρκελ

Έξαλλοι Γάλλοι και Ιταλοί με τα… νταβατζιλίκια της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ράψτε το, κυρία Μέρκελ. Η Γαλλία είναι ελεύθερη. Ασχοληθείτε με τους φτωχούς σας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς για την προεδρία, Ζαν Λικ Μελανσόν, «ανάβοντας» φωτιά στα social media.

Ο Μελανσόν κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να κλείσει το στόμα της και, αντί να σχολιάζει ως «ανεπαρκείς» τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας, να κοιτάζει τα του οίκου της

Για την εφημερίδα Le Figaro, αυτή ήταν η αποστομωτική απάντηση του Μελανσόν στα πικρόχολα σχόλια της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία έσπευσε σε συνέντευξή της να επικρίνει την δημοσιονομική πρόοδο της Ρώμης και των Παρισίων.

Μιλώντας στη γλώσσα της προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Le Parisien, ο Ζαν Λικ Μελανσόν έστειλε το δικό του μήνυμα, γραμμένο στα γερμανικά, καλώντας την σιδηρά κυρία της Γερμανίας να κλείσει το στόμα της και, αντί να σχολιάζει ως «ανεπαρκείς» τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας, να κοιτάζει τα του οίκου της.

Η Μέρκελ “νταβατζής” Γαλλίας και Ιταλίας

Η Μέρκελ προέβη στις εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος της Ρώμης και των Παρισίων, δύο 24ωρα πριν το συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στην Κολωνία, όπου αναμένεται να επανεκλεγεί ως επικεφαλής του CDU.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Μέρκελ δείχνει πυγμή λίγες ώρες πριν εκλεγεί πανηγυρικά από τα στελέχη του κόμματος για μία ακόμα φορά αρχηγός του CDU με τις γαλλικές εφημερίδες να υπενθυμίζουν ότι, στο συνέδριο αναμένεται να δώσει το «παρών» και ένας φίλος της από τα παλιά και εκ νέου ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί.

Με τα στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης να εκφράζουν την δυσφορία τους για τα πικρόχολα σχόλια της κυρίας Μέρκελ σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά της Γαλλίας αλλά και της Ιταλίας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα βρεθεί στο πλευρό της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Στη συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα «Die Welt», η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τις κυβερνήσεις των Ρώμης και των Παρισίων να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την δημοσιονομική τους προσαρμογή κρίνοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ήδη κάνουν ως «ανεπαρκείς».

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας. «Τις μεταρρυθμίσεις τις κάνουμε στη Γαλλία όχι για να ευχαριστήσουμε τον έναν ή τον άλλον Ευρωπαίο ηγέτη, αλλά διότι είναι αναγκαίο για τη Γαλλία», απάντησε χθες με έντονο ύφος ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν ρίχνοντας μάλιστα το… γάντι στο Βερολίνο ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα.

«Στη Γερμανία, ο πληθυσμός μειώνεται κάθε χρόνο. Σε 10 ή 20 χρόνια, εξαιτίας αυτού, θα είμαστε σε καλύτερη θέση. Η Γερμανία είναι τώρα σε καλύτερη θέση εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε πριν από δέκα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα έχουν πάρει και οι Ιταλοί με την Μέρκελ

Αλλά και η Ρώμη εξέφρασε την οργή της για τις δηλώσεις Μέρκελ. «Η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει ποτέ επιτρέψει στον εαυτό της να κάνει υποδείξεις προς μία χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητούμε από τη Γερμανία να επιδείξει τον ίδιο σεβασμό», δήλωσε ο Σάντρο Γκότσι, ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας.

«Η λογική του “βάλτε τάξη στα του οίκου σας” έχει τελειώσει», υποστήριξε ο Γκότσι. Από την πλευρά του, ο γερμανικός Τύπος θεωρεί ότι η Μέρκελ μπορεί να στάζει αρκετό δηλητήριο για τη Ρώμη και το Παρίσι γιατί , ό,τι και να πει, ό,τι και να κάνει, έχει την αμέριστη υποστήριξη του γερμανικού λαού.

Οι Γερμανοί φαίνεται να λατρεύουν τη Μέρκελ, αφού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Emnid» για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», το 56% των πολιτών θα ήθελε η Μέρκελ να θέσει υποψηφιότητα για μία τέταρτη θητεία ενώ, σχεδόν το 75% πιστεύει ότι η ίδια θα ήθελε να παραμείνει στην θώκο της καγκελαρίας και μετά το 2017 όταν λήξει η τρέχουσα θητεία της.

Βεβαίως οι Γερμανοί ομοίως στήριζαν και τον Αδόλφο Χίτλερ, για να μη ξεχνιόμαστε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr