Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες στο Όρος Σιντζάρ με Πεσμεργκά και Ισλαμικό Κράτος

Άγριες μάχες στο Όρος Σιντζάρ με Πεσμεργκά και Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη και επίμονη μάχη ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί στο όρος Σιντζάρ, με το Ισλαμικό Κράτος να έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση για να καταλάβει το ιερό βουνό των Κούρδων Γιαζίντι που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ.

Αξιωματικός των Πεσμεργκά είπε στο BasNews ότι οι κουρδικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε σκληρή μάχη με τους τζιχαντιστές από τις 07.00 το πρωί. Οι Πεσμεργκά αμύνονται δίχως αεροπορική βοήθεια από τον Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή.

Οι Κούρδοι διοικητές που υπερασπίζονται το βουνό λένε ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει μανιασμένα να καταλάβει το Σιντζάρ για να ανατινάξει τους ναούς των Γιαζίντι που βρίσκονται εκεί. Οι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι ηλιολάτρες ζωροαστριστές.

Ο Σαέντ Σιντζάρι (Saeed Sinjari), επικεφαλής του γραφείου του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος στο Σιντζάρ, ο οποίος βρίσκεται στο πολιορκημένο όρος, είπε στο BasNews ότι το Ισλαμικό Κράτος έφερε από νωρίς το πρωί μεγάλες δυνάμεις τζιχαντιστών για να καταλάβουν το βουνό. Επιτέθηκαν στους Πεσμεργκά και οι μάχες μαίνονται αμείωτες.

Οι τζιχαντιστές έχουν εξαπολύσει τη μεγάλη τους επίθεση αυτή τη στιγμή διότι η κακοκαιρία δεν επιτρέπει στα μαχητικά αεροπλάνα των συμμάχων να τους χτυπήσουν.

Στο βουνό βρίσκεται και ο δημοσιογράφος του Al Jazeera Αμίρ Φεντί (Amir Fendi), ο οποίος μεταδίδει: “Η μάχη ξεκίνησε στις 07.00 το πρωί του Σαββάτου. Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί μεσαία και βαριά όπλα. Καθώς η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είμαι κρυμμένος κάτω από έναν μεγάλο βράχο”.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να καταλάβει το όρος Σιντζάρ από τον Αύγουστο, όταν κατέλαβε την πόλη Σιντζάρ (στους πρόποδες του βουνού) και προκάλεσε τη προσφυγιά των Κούρδων Γιαζίντι.

Πάνω στο βουνό παραμένουν εγκλωβισμένοι και 10.000 άμαχοι Κούρδοι Γιαζίντι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ψευταράς Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Οι Αμερικανοί διαφωνούν με ισραηλινή εισβολή στη Ράφα

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Το Ισραήλ ξεκίνησε την απομάκρυνση 100.000 άμαχων Παλαιστινίων από τη Ράφα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr