Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Αμόκ βίας από αστυνομικούς σε διαδήλωση – μνημόσυνο στα Άδανα

Τουρκία: Αμόκ βίας από αστυνομικούς σε διαδήλωση – μνημόσυνο στα Άδανα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να πνίξουν στη βία επιχείρησαν για μία ακόμα φορά οι αρχές στην Τουρκία και συγκεκριμένα τα Άδανα τη διαδήλωση Κούρδων στη μνήμη του Sibel Bulut, γνωστό με το αντάρτικο Eylem Deniz/Sarya Özgür, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12 Δεκεμβρίου στην Κομπάνι, μαχόμενος ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και στο πλευρό των Κούρδων του YPG και των Πεσμεργκά.

Η διαδήλωση είχε διοργανωθεί, όπως μεταδίδει το κουρδικό firatnews από το MKCP, το μαρξιστικό – λενινιστικό κομμουνιστικό κόμμα.

Η βίαιη παρέμβαση των τουρκικών αστυνομικών δυνάμεων διέλυσε την ειρηνική πορεία, ενώ από τις κατασταλτικές δυνάμεις του Ερντογάν τραματίστηκαν τουλάχιστον 10 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι, ενώ έχουν συλληφθεί περισσοτεροι από 10 και έχουν μεταφερθεί στα κεντρικά της τουρκικής αστυνομίας στα Άδανα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονταν και οι οικογένειες πολλών Κούρδων που έχουν μείνει στην Κομπάνι και πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος. Οι Τούρκοι αστυνομικοί επιτέθηκαν με βαναυσότητα, όπως αναφέρουν Μέσα από τα Άδανα και σε αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr