Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Γιάννης Σουλαδάκης
Πολιτικός Μηχανικός, τ. μέλος ΕΓ της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τ. Ευρωβουλευτής

ΠΑΣΟΚ ας το ξανασκεφτούμε…

ΠΑΣΟΚ ας το ξανασκεφτούμε…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Σουλαδάκης, ΠΑΣΟΚ,

Την 10 /1/2016 αναρτήθηκε στο Tribune.gr κείμενό μου με τίτλο, Τσιπρο Καμενο νέο Καραμανλισμός… και ΠΑΣΟΚ σε θέση ετοιμότητας…

Στο ηλεκτρονικό BΗΜΑ αναρτήθηκαν τα εξής κείμενά μου:

α) 19/11/2013 «Για το ΠΑΣΟΚ… για ποια κεντροαριστερά… πρόταση, πρόσκληση… έκκληση.

β) 17/12/2013 «Από το τρένο του ΠΑΣΟΚ…. στο λεωφορείο της Ελιάς».

γ) 23/12/2014 «Ο κ. 5%…».

Στα κείμενά μου αυτά, παρότι σχετίζονται και επηρεάζονται με την κατά περίπτωση επικαιρότητα, αποτυπώνουν κατά κάποιο τρόπο και την άποψή μου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, από την ημερίδα του ΙΣΤΑΜΕ στις 3/9/2013, συμμετέχοντας στο βασικό πολιτικό πάνελ, είχα διατυπώσει ρητά τις απόψεις μου, για τις υπό εκκόλαψη πολιτικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα μεταξύ των άλλων, διατύπωσα την θέση, ότι ουδέποτε η ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη θα προσερχόταν σε οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Διατύπωσα την άποψή μου για την πολιτική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές για τον «πολιτικό μέντορα» του Τσίπρα, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Κύλισε ο χρόνος και είχαμε την «κίνηση 58», «ελιά» κλπ και όχι μόνο.

Που βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές των 58; πχ ο κ. Βούλγαρης, ο βασικός ομιλητής της Ιπποκράτους τότε, που είναι τόσοι άλλοι που «έσπρωχναν» το ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχες επιλογές;

Σήμερα, είτε έχουν εξαφανιστεί, είτε βρίσκονται στο ΠΟΤΑΜΙ, στον ΣΥΡΙΖΑ και αλλού.

Υπάρχουν βέβαια ακόμη κάποιοι, που «σπρώχνουν» το ΠΑΣΟΚ σε ανάλογες επιλογές, που κοινό τόπο και στόχο ουσιαστικά έχουν, την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του.

Στην πορεία του χρόνου, τι κόστισε όλο αυτό στο ΠΑΣΟΚ;

Από το πολιτικό του κεφάλαιο, «σπατάλησε» σχηματικά τον Γιώργο Α. Παπανδρέου, «σπατάλησε» τον Βαγγέλη Βενιζέλο και όχι μόνο…

Οι άλλοι, τι σπατάλησαν;

Σήμερα, δεν θέλω να «σπαταληθεί» και η Φώφη Γεννήματα.

Στα τέσσερα κείμενα που προανέφερα, προσθέτω σήμερα τις νέες μου προτάσεις.

1. Επανάκαμψη στο ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ, χωρίς όρους και προαπαιτούμενα, του Γιώργου Α. Παπανδρέου και των στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ.

2. Επανάκαμψη στο ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ, κινήσεων τύπου Διαμαντοπούλου, Παναγιωτακόπουλου κλπ χωρίς όρους επίσης και προαπαιτούμενα.

3. Όσον αφορά τους λοιπούς, είτε προέρχονται απ την ανανεωτική αριστερά, είτε την οικολογία, είτε από αλλού, να ακολουθήσουν τον δρόμο που ακολούθησε το 1990 ο αείμνηστος Αντώνης Μπριλλάκης, ο Γιάννης Ρέγγας και άλλοι και επίσης για όσους ακόμα θυμούνται, τον δρόμο που ακολούθησε ο Μάρκος Βαφειάδης.

4. Προσδιορισμος και αποσαφήνιση των σύγχρονων ιδεολογικών και προγραμματικών συντεταγμένων του ΠΑΣΟΚ, που κατά την γνώμη μου, είναι η επικαιροποίηση του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος.

5. Ανανέωση προσώπων, οργάνων, λειτουργικού σχήματος.

Θεωρώ ότι αυτές οι σκέψεις και οι προτάσεις συνολικά, αποτελούν ένα συνεκτικό σύνολο, που βοηθά στο διάλογο που γίνεται σήμερα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και εν πάση περιπτώσει, αφορά κι όλους εμάς, που πορευτήκαμε στον χρόνο μαζί του και αγωνιούμε για τις εξελίξεις και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της χώρας.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr