Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο χρηματοοικονομικό εργαλείο από Εθνική για στήριξη επιχειρήσεων

Νέο χρηματοοικονομικό εργαλείο από Εθνική για στήριξη επιχειρήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Τράπεζα, Τράπεζες,

Ένα εξειδικευμένο αναπτυξιακό εργαλείο χρηματοδότησης που στηρίζει και προωθεί αλυσίδες αξίας στις οποίες συμμετέχουν ελληνικές επιχειρήσεις, προωθεί η Εθνική Τράπεζα με τον διακριτικό τίτλο «ΕΘΝΙΚΗ Αλυσίδα Αξίας».

Αλυσίδα αξίας είναι το σύνολο των αλληλένδετων δραστηριοτήτων μέσω των οποίων μία επιχείρηση προσθέτει αξία σε ένα προϊόν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Τράπεζα, με ευρύτατη παρουσία του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, παρουσιάσθηκε η νέα πρωτοβουλία-προϊόν της Εθνικής «ΕΘΝΙΚΗ Αλυσίδα Αξίας», που σε πρώτη φάση, προσφέρεται σε επιχειρήσεις οι οποίες συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν σε εφοδιαστικές αλυσίδες στον κλάδο της ναυτιλίας, κλάδο που απασχολεί το 6,4% του ενεργού εργατικού δυναμικού της χώρας. Σύντομα το προϊόν θα επεκταθεί και σε υπόλοιπους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Τι είπε η Λούκα Κατσέλη

Κατά την εκδήλωση-παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας-προϊόντος της Εθνικής, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«Tο 80% περίπου του διεθνούς εμπορίου διενεργείται μέσα από αλυσίδες αξίας , δηλαδή παγκόσμια δίκτυα επιχειρήσεων που συνεργάζονται μεταξύ τους αναπτύσσοντας η κάθε μία το δικό της συγκριτικό πλεονέκτημα σε επιμέρους δραστηριότητες. Στην Ευρώπη, η αξία τους είναι περίπου το 8% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Σ’ αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, κλειδί για την βιωσιμότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων, κυρίως δε των Μικρομεσαίων, είναι η είσοδος και η συμμετοχή τους σε τέτοιες παγκόσμιες αλυσίδες αξίες.

Κάτι τέτοιο, όταν γίνεται με οργανωμένο τρόπο, επιτρέπει τη διεύρυνση των εξαγωγών τους, την εξασφάλιση ρευστότητας, την απόκτηση τεχνογνωσίας καθώς και την υιοθέτηση σύγχρονων προτύπων οργάνωσης και πιστοποίησης, που αναβαθμίζουν συνολικά την λειτουργία των επιχειρήσεων και διευρύνουν τις αγορές τους. Αξίζει να τονισθεί ότι, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, παρέχει ειδικά κίνητρα για εταιρείες που συμμετέχουν σε συστάδες επιχειρήσεων, δηλαδή σε clusters και αλυσίδες αξίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι προϋπόθεση για την βιώσιμη αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας αποτελεί η ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών με τη σύμπραξη όλων των κοινωνικών εταίρων. Η Εθνική Τράπεζα με πρωτοβουλίες όπως αυτή της «Εθνικής Αλυσίδας Αξίας» δείχνει τον δρόμο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ότι: «Η Εθνική Τράπεζα έχει μακρά χρηματοδοτική παράδοση στις Ελληνικές επιχειρήσεις και για αυτό το λόγο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία των βασικών κλάδων της οικονομίας μας. Είναι σημαντικό κάθε χώρα να αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα αλλά και να τα ενισχύει συνεχώς. Μέρος της αξιοποίησης αυτής είναι και η εύρεση τρόπων διάχυσης των οφελών ενός κλάδου σε άλλους συνεργαζόμενους κλάδους και την ευρύτερη οικονομία.

Η αντίληψη αυτής της αλληλεπίδρασης μεταξύ των κλάδων και εν συνεχεία η διευκόλυνση των ροών μεταξύ τους είναι βασική προϋπόθεση για την επίτευξη πολλαπλασιαστικών οφελών από την πηγή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας. Η «ΕΘΝΙΚΗ Αλυσίδα Αξίας» είναι ένα νέο προϊόν, όμως για εμάς δεν είναι μία νέα δραστηριότητα. Είναι απλώς ένας άλλος τρόπος να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των καιρών και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους παραδοσιακούς μας πελάτες, την ελληνική ναυτιλία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τρόπο που θα είναι αμοιβαία επωφελής για όλους.

Το μήνυμα μας σήμερα είναι πως συνεχίζουμε την διαχρονική μας στήριξη στην ελληνική ναυτιλία, και υποστηρίζουμε συνεργατικές δράσεις που βασίζονται σε ορθή ανάληψη κινδύνων ενώ παράλληλα διευκολύνουν την οικονομική δραστηριότητα, ενισχύουν την ελληνική ανταγωνιστικότητα και δίνουν ώθηση στους οικονομικούς πολλαπλασιαστές. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, διότι το μέλλον εξαρτάται και από εμάς τους ίδιους, και έχουμε αυτοπεποίθηση στο έργο μας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr