ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΑΑΔΕ: Δεν θα γίνονται κατασχέσεις από τις εφορίες για οφειλές κάτω από 500 ευρώ

ΑΑΔΕ: Δεν θα γίνονται κατασχέσεις από τις εφορίες για οφειλές κάτω από 500 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άτυπες” οδηγίες έχουν δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στα δικαστικά τμήματα των εφοριών να μην ενεργοποιούν τις κατασχέσεις για οφειλές κάτω από 500 ευρώ σε καμία περίπτωση, είτε βρίσκονται στα χέρια και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, είτε στα χέρια τρίτων.

Οι οδηγίες δόθηκαν παρότι αυτά προβλέπονται και ισχύουν με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Ιούνιο, 3.805.423 φορολογούμενοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και για 1.608.263 φορολογούμενους από το σύνολο αυτό, υπάρχει η δυνατότητα επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, ενώ για 951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία από τη Φορολογική Διοίκηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΑΔΕ: 48ωρα «λουκέτα» και πρόστιμα σε εστιατόρια, mini market και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Σαντορίνη και Νάξο

Mεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής άνω των 17 εκατ. ευρώ – Διαχειρίστρια δήλωνε άστεγη αλλά ζούσε σε βίλα με πισίνα

Νέα ρύθμιση 72 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία – Ποιες υπάγονται

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Δόθηκε παράταση μέχρι τις 24 Ιουλίου

Temu-Shein: «Χαράτσι» τουλάχιστον 3 ευρώ στις ηλεκτρονικές αγορές επέβαλε η ΑΑΔΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr