Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκινεί η μητέρα του Έλληνα που σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος

Συγκινεί η μητέρα του Έλληνα που σκοτώθηκε πολεμώντας το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η μητέρα του Ελληνοβρετανού μαχητή Κωνσταντίνου (Κώστα) Έρικ Σκάρφιλντ, που σκοτώθηκε πολεμώντας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες του YPG στη Συρία, μίλησε σε ειδική εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη θυσία του γιου της.

Ο Κώστας, όπως τον αποκαλούσαν οι συμμαχητές του στο YPG, σκοτώθηκε στις 2 Μαρτίου του 2015 στη Συρία. Το φέρετρο με τη σορό του επέστρεψε στη Βρετανία το Σάββατο και παραδόθηκε στην οικογένειά του.

kostas

Η Βασιλική Σκάρφιλντ στην αρχή της ομιλίας της ευχαρίστησε τον κουρδικό λαό της Ροζάβα (βόρειας Συρίας), που τίμησε τον γιο της μετά τον θάνατό του, αλλά και την αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση του βορείου Ιράκ που βοήθησε ώστε να επιστρέψει η σορός του Κώστα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, η Βασιλική Σκάρφιλντ ευχαρίστησε τα ΜΜΕ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα για τον σεβασμό που έδειξαν στη μνήμη του Κώστα.

Όπως διευκρίνισε, ο Κώστας δεν ήταν μισθοφόρος ή επαγγελματίας στρατιωτικός. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα, στη συνέχεια κατατάχθηκε στους Βρετανούς Βασιλικούς Πεζοναύτες (Royal Marines).

Ο Κώστας εγκατέλειψε την καλοπληρωμένη δουλειά του για να πάει στη Συρία να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Όχι μόνο δεν πήρε ποτέ χρήματα από τους Κούρδους, αλλά και πλήρωνε μόνος του τα έξοδά του.

Ο Κώστας, ανέφερε η μητέρα του, μπορεί να μην υπηρέτησε τα βρετανικά συμφέροντα πολεμώντας στη Συρία, αλλά υπηρέτησε σίγουρα τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού.

Πολέμησε για Δημοκρατία, Θρησκευτική Ελευθερία και για σεβασμό των γυναικών, αρχές που διδάχτηκε και ενστερνίστηκε από νωρίς. Πήγε στο Κουρδιστάν, πολέμησε και πέθανε, γιατί δεν ανεχόταν να βλέπει γενοκτονίες, βιασμούς, βαρβαρότητες να συμβαίνουν ανεξέλεγκτα και ανεμπόδιστα.

Εμείς, θα συμπληρώναμε με τη σειρά μας, ότι ο Κώστας πολέμησε και πέθανε στο Κουρδιστάν υπερασπιζόμενος τις αρχές και τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, αυτές που υιοθέτησε ο δυτικός πολιτισμός, και ότι ο Κώστας έζησε και έδωσε τη ζωή του ως Έλληνας.

Δεν ξέρουμε για τη Βρετανία, αλλά όλη η Ελλάδα αισθάνεται υπερήφανη για τον Κώστα, τον ηρωικό αντάρτη του YPG, που υπερασπίστηκε τις νέες Θερμοπύλες του Ανθρωπισμού ως Έλληνας και Άνθρωπος.

Ίσως θα έπρεπε και το υπουργείο Εξωτερικών, η Ελληνική Κυβέρνηση, διακριτικά έστω, να τιμήσει και αυτή τον Κώστα με τη σειρά της.

Τον Κώστα που αγαπούσε τόσο την Ελλάδα, που αν και ομογενής, δεν παρέλειψε να υπηρετήσει τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας της μητέρας του Κώστα, όπως το ανάρτησαν στο Facebook τα “Λιοντάρια της Ροζάβα”:

vasiliki_1

vasiliki_2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr