ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Φαρμακεία,


















































Σύρος: Η διασώστρια του ΕΚΑΒ «ήταν σε υπερδιέγερση, δεν λύγιζε με τίποτα»
Σελεύκεια η προς Βήλω: Σύροι αλήτες τζιχαντιστές επιτέθηκαν (ξανά) σε Έλληνες της Συρίας
Οι Κούρδοι και όσα η Αριστερά εξακολουθεί να αρνείται να δει - Άρθρο γνώμης της Σαχάρ Μπαγκερί
Κρήτη: Εισβολή Παλαιστίνιων σε ξενοδοχείο που έμεναν Ισραηλινοί
Λουκέτο σε 11 σούπερ μάρκετ ρωσικών συμφερόντων στην Ελλάδα - Στον αέρα 170 εργαζόμενοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην κατάργηση των κοινωνικών φαρμακείων επιμένει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με πρόσχημα το γεγονός ότι στην ισχύουσα νομοθεσία δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία τους.
Ο ΠΦΣ, με έγγραφό του στις 19 Οκτωβρίου, που απευθύνει προς όλους του φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που το 2016 θεσπίστηκε το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, «ευλόγως τίθεται το ερώτημα ως προς τη σκοπιμότητα τόσο της συνέχισης λειτουργίας των ήδη λειτουργούντων κοινωνικών φαρμακείων, πόσο μάλλον της ίδρυσης νέων κοινωνικών φαρμακείων από Δήμους ή άλλους φορείς».
Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αντί να πιέσει για τη νομική θεσμοθέτηση, πιέζει για την κατάργηση ενός κοινωνικά αποδεκτού θεσμού που στα χρόνια της ακραίας οικονομικής κρίσης έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες.























































