Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρασύτατο! Ο Σουλτς ζήτησε από τον Τσίπρα να διώξει τον Καμμένο από την κυβέρνηση

Θρασύτατο! Ο Σουλτς ζήτησε από τον Τσίπρα να διώξει τον Καμμένο από την κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρωτοφανής παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας μας από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Μάρτιν Σουλτς ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει τέλος στον συνασπισμό με την «λαϊκιστική δεξιά» και χαρακτήρισε «λάθος» την συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος», δηλώνει ο κ. Σουλτς στην αυριανή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον κ. Τσίπρα κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο Μάρτιν Σουλτς δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται».

Αλα κάρτ φιλέλλην ο Σουλτς, λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Σε μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, προέβη ο κ. Σουλτς με συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία και συνεχίζει:

“Όλοι θυμούνται ότι ο γνωστός a-la carte «φιλέλλην» και τακτικός συνομιλητής του… ποταμίσιου αρχηγού είχε σπεύσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, σαν άλλος… ανθύπατος να διαφωνήσει με την κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να κάνει μάλιστα και… υποδείξεις με ποιους να συνεργαστεί ο κ. Τσίπρας! Κι όλα αυτά, επειδή ενοχλείται αυτός και οι συνοδοιπόροι του από τη συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση. Είναι αλήθεια ότι έτσι είχε μάθει να συμπεριφέρεται από την εποχή της υπάκουης στις γερμανικές απαιτήσεις συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Το ότι οι επιθέσεις του κ. Σουλτς στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο υποκρύπτουν σαφείς πολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες, είναι πλέον ολοφάνερο. Θα ήταν όμως προτιμότερο να περιοριστεί ή έστω να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο και να σταματήσει να παριστάνει τον… τιμητή της ελληνικής πολιτικής ζωής».

Γερμανικά οπλικά συμφέροντα “δείχνει” ο Καμμένος

H “αμαρτωλή” γερμανική εταιρεία όπλων Rhinementall και ο διακαής πόθος της Γερμανία να μπει στην κυβέρνηση βρίσκονται πίσω από την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μέσω συνέντευξής του, που θα δημοσιευθεί την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Zeitung, στον Ελληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός με tweet του αναφέρεται στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με τον Μάρτιν Σούλτς και για την υπόθαλαψη της διαφθοράς από την γερμανική κυβέρνηση ειδικά στην περίπτωση των μιζών που έδωσε η Rheinmetall σε Ελληνες αξιωματούχους για τις προμήθειες των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH-2000, τμήματα της προμήθειας των υποβρυχίων Type 214, τα συστήματα ελέγχου πυρός των αρμάτων μάχης Μ48Α5 παλαιότερα κλπ κλπ

kammenos

Κύκλοι του υπουγείου Εθνικής Αμυνας σε σε σχετική ερώτηση του defencenet.gr απάντησαν ότι “Δεν είναι τυχαία η επίθεση του Σουλτς, όχι μόνο για τις παλαιότερες βρώμικες υποθέσεις της Rheinmetall, αλλά για να υπάρξει μοχλός πίεσης για να αλώσει η Rheinmetall σε συνεργασία με την krauss Maffei την ελληνική αμυντική βιομηχανία. Τόσο την ΕΛΒΟ όσο και τα ΕΑΣ”.

Εσχάτως βρέθηκαν στοιχεία για καταβολή μζών 60 εκατ. ευρώ από την Rheinmetall σε Ελληνες αξιωματούχους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Φυσικά εκτός από “προστασία” στην Rheinmetall o Μ. Σουλτς κάλεσε τον Α. Τσίπρα να απαλλαγεί από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και για έναν πρόσθετο λόγο: Για να βάλει στην κυβέρνηση το φιλογερμανικό Ποτάμι, το οποίο έχει ενταχθεί στην σοσοαλδημοκρατική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

“Θεωρώ πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος”, είπε τονίζει ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ είπε ακόμα ότι “σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας σε υαλοπωλείο μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται”.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια που αν απωλέσει την στήριξη από τους ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάει σε κυβέρνηση με το φιλογερμανικό Ποτάμι, το οποίο έχει κατηγορηθεί από τους ΑΝΕΛ ότι είναι “ιδιοκτησίας” του ομίλου Μπόμπολα…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Κασσελάκης: Αυτοί είναι οι πρώτοι 20 που διεκδικούν το χρίσμα του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...