Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαμαράς θεωρεί σωτήριο μέτρο την περικοπή των επικουρικών συντάξεων

Ο Σαμαράς θεωρεί σωτήριο μέτρο την περικοπή των επικουρικών συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, Αντώνης Σαμαράς,

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την ότι κορόιδεψε την κοινωνία, ενώ εμφανίστηκε αμετανόητος για τα πεπραγμένα του δηλώνοντας μάλιστα ότι θεωρεί σωστό μέτρο την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

“Είμασε σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία , αυτή την στιγμή πρέπει να συγκρουστεί είτε με τους εταίρους είτε με τον εαυτό της” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “On line” του Mega.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα θέματα τάξης ενώ δεν προέβη σε ουσιαστική αυτοκριτική και έφθασε μέχρι του σημείου να ταχθεί υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία, όπως είπε.

Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μικρό δείγμα αυτοκριτικής για την περίοδο διακυβέρνησης που ήταν πρωθυπουργός, είναι η παραδοχή του κ. Σαμαρά για “επικοινωνιακό βατερλό” στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και εν γένει της φορολογίας που αυξήθηκε επί των ημερών του.

Ωστόσο και πάλι δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι “Εγώ που είμαι ο πλέον ιδεολογικά ταγμένος κατά των φόρων δεν εξήγησα στον ελληνικό λαό ότι οι φόροι αυτοί ήταν προσωρινοί”, ανέφερε, δικαιολογούμενος ότι αυτό συνέβη επειδή πολλοί δεν πλήρωναν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ , επενδύοντας και πάλι στο φόβο , ανέφερε ότι η εντολή της κοινωνίας ήταν η κυβέρνηση να αποφύγει το grexit, ωστόσο μετά τις εκλογές υπάρχει ανασφάλεια.

“Αν η κυβέρνηση δεν πληρώσει αυτά που οφείλει στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ το ενδεχόμενο grexit επιστρέφει”, υποστήριξε.

Αν πάμε σε σύγκρουση με τους εταίρους θα είναι καταστροφή, η Ελλάδα θα γίνει Αργεντινή συνέχισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό εκλογές ή δημοψήφισμα θα είναι σαν να ζητά η κυβέρνηση νομιμοποίηση της δραχμής.

Ο κ Σαμαράς διευκρίνισε ότι δεν ζητά εκλογές και πρόσθεσε ότι “αν η κυβέρνηση συμμορφωθεί με την πραγματικότητα τότε θα μπορεί να δώσει προοπτική στον τόπο, αντίθετα οι εκλογές δεν θα προσθέσουν τίποτε γιατί δεν θα αλλάξει η αντιμετώπιση των εταίρων”.

Η κυβέρνηση είναι σε σύγκρουση με το εσωτερικό της και γι αυτό έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση, είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ωστόσο μιλώντας για την οικονομία αναγνώρισε ότι είναι θετικό ότι η κυβέρνηση πέτυχε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015 στο 1,2%. Πρόσθεσε όμως ότι η κυβέρνηση οδηγεί την χώρα σε νέο μνημόνιο ενώ η δική του κυβέρνηση είχε δρομολογήσει την πιστοληπτική γραμμή και θα έβγαζε την χώρα από το μνημόνιο.
“Χρειάζεται συμφωνία που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην αγορά και θα βελτιώσει την οικονομία” είπε ο κ. Σαμαράς,

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μετανιώνει και ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την ψήφιση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως προέδρου της Βουλής, ενώ αποκάλυψε ότι πριν τον κ. Σταύρο Δήμα είχε προτείνει στον κ. Φώτη Κουβέλη να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος, της Δημοκρατίας, αλλά αυτός αρνήθηκε.

Τέλος, δήλωσε ότι θα συμμετείχε υπό όρους σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...