Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από πρόεδρος της ΝΔ

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από πρόεδρος της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μήνυμά του το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε την παραίτησή του από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συντριπτική νίκη του ΟΧΙ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινά πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να αναλάβει προσωπικά τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαράς:

Ο ελληνικός λαός μίλησε! Σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες. Πάνω σε ερώτημα ασαφές. Και μέσα σε ελάχιστες μέρες. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για μια βιώσιμη συμφωνία σε 48 ώρες, όπως υποσχέθηκε! Και δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό!

Η κυβέρνηση έχει πια την αποκλειστική ευθύνη! Την αποκλειστική ευθύνη να πάει να διαπραγματευθεί με ένα ΟΧΙ, που εκείνη προκάλεσε! Την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μια συμφωνία αμέσως, χωρίς την οποία η χώρα βουλιάζει μέρα με την μέρα. Την αποκλειστική ευθύνη να απομονώσει τα στοιχεία εκείνα του κόμματός της που τοποθετούνται, ανοικτά πια, υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και πολλοί από εκείνους που ψήφισαν ΟΧΙ, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης αμέσως!

Είχαμε προειδοποιήσει ότι την επικράτηση του ΟΧΙ, θα την ερμηνεύσουν κάποιοι στην Ευρώπη, ως πρόθεση της Ελλάδας να βγει από το ευρώ. Αυτό θα ήταν ένα τραγικό λάθος. Και οφείλει η κυβέρνηση να ανατρέψει αυτή την εντύπωση αμέσως.

Καλώ τους εταίρους μας στην ευρωζώνη να βοηθήσουν τη χώρα να παραμείνει μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Εκεί είναι η θέση μας. Κάθε τι διαφορετικό, θα ήταν ένα μεγάλο ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη.

Άλλωστε, ο ελληνικός λαός είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς! Και χρειάζεται μια βιώσιμη συμφωνία τώρα! Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα, για να ανοίξουν οι τράπεζες, για να μειωθεί η ζημιά που έχει γίνει στην οικονομία. Αυτό είναι η πρώτη και κύρια ευθύνη της κυβέρνησης από απόψε το βράδυ. Την καλούμε να προχωρήσει χωρίς καμιάν αργοπορία. Και της ευχόμαστε να το επιτύχει. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σβήνει και τις μεγάλες ευθύνες της…

Και το πιο σημαντικό: Να εξουδετερώσουμε, όλοι μαζί, την απειλή διχασμού. Να παραμείνουμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι! Αυτό που μοιάζει τόσο «αυτονόητο», είναι αυτή τη στιγμή το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα. Και η μεγάλη ευθύνη. Για όλους μας!

Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πως είχαμε καταφέρει, με αγώνα και με μόχθο, να βάλουμε τη χώρα στην ανάκαμψη και να αποκαταστήσουμε αίσθημα ασφαλείας και μέσα στην Ελλάδα και στον περίγυρό μας.

Σε ό,τι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στη διάρκεια της προεκλογικής μάχης, για να διευκολύνω να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του ΝΑΙ. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη Παράταξή μας χρειάζεται μια «νέα αρχή». Από σήμερα, λοιπόν, παραιτούμαι από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και ζήτησα ήδη από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός Πρόεδρος. Και να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες.

Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί! Ως κυβέρνηση αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, για μιαν Ελλάδα καλύτερη μέσα στην Ευρώπη. Ως αντιπολίτευση αγωνίστηκα για να αποφύγει ο τόπος τα χειρότερα. Προειδοποίησα εγκαίρως για εκείνα που επρόκειτο να συμβούν. Πάλεψα για να τα αποτρέψω. Πολλές φορές είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Και μέσα κι έξω. Σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Τώρα οι κίνδυνοι που επισήμανα επαληθεύονται. Εύχομαι, ειλικρινά, να μην βγουν αληθινοί ως το τέλος.

Μοναδικός μου οδηγός, πάντα, ήταν και είναι η συνείδησή μου. Και η αίσθηση χρέους προς την Ελλάδα. Κάθε δύσκολη απόφαση που πήρα, ήταν για να αποφύγει η χώρα μας μιαν άλλη, ακόμα πιο οδυνηρή, εξέλιξη. Αυτό δυστυχώς, δεν έγινε κατανοητό από όλους. Κι ελπίζω να μην επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες.

Η Πατρίδα περνάει μια μεγάλη δοκιμασία. Και η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η μεγάλη Ευρωπαϊκή Παράταξη, οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό πολύ σύντομα. Θα είμαι δίπλα της. Και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα. Όπως υπήρξα σε όλη μου τη ζωή…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...