Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρόμικο παιχνίδι Σόιμπλε να “φάει” τον Τσίπρα για να σώσει το γερμανικό Ράιχ

Βρόμικο παιχνίδι Σόιμπλε να “φάει” τον Τσίπρα για να σώσει το γερμανικό Ράιχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη είναι η υποψία ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στήνει βρόμικο παιχνίδι για να “φάει” τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσιογραφικές πηγές εκτιμούν ότι οι δηλώσεις Σόιμπλε πριν την έναρξη του Eurogroup, περί ελλείμματος εμπιστοσύνης προς την ελληνική πλευρά, τις οποίες επανέλαβε και ο τζιτζιφιόγκος υποτακτικός του ο Ντάισελμπλουμ, αποσκοπούν στο να “πέσει” η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σόιμπλε θα προσπαθήσει να εμφανίσει την κυβέρνηση Τσίπρα ως αναξιόπιστη και θα ζητήσει μια άλλη ελληνική κυβέρνηση “εμπιστοσύνης” για να συμφωνήσει μαζί της.

Και όλα αυτά ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν αγανακτήσει με τη γερμανική στάση και τη γερμανική λιτότητα, έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, τόσο προς τη Γερμανία όσο και προς τους ανατολικοευρωπαίους υποτελείς του Βερολίνου, ότι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια χαρά και πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Καλά ενημερωμένες πηγές εξηγούν τη στάση του Σόιμπλε ως εξής: α) Λέει αυτά που λέει για εσωτερική γερμανική κατανάλωση, β) Όντως ανησυχεί για την εφαρμογή των προτάσεων αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στο εξωτερικό την εικόνα διασπασμένου κόμματος, οπότε γεννιέται η εύλογη απορία ποιος θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, γ) πρόκειται για εμμονή, αντικομμουνιστική αλλά και ανθελληνική. Θέλει να εξευτελίσει τον Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα για παραδειγματισμό.

Ωστόσο, ό,τι και να έχει στο μυαλό του ο Σόιμπλε δεν συμφωνούν οι ΗΠΑ μαζί του, οι οποίες πλέουν προωθούν τη Γαλλία ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης, κρίνοντας ότι οι Γερμανοί είναι ανίκανοι να διαχειριστούν με αρμονία και λογική τα ευρωπαϊκά θέματα.

Μην λησμονούμε ότι η ελληνική πρόταση μέτρων – μνημόνιο προς το Eurogroup συντάχθηκε και με τη βοήθεια Γάλλων ειδικών, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, ώστε να μην μπορέσει ο Σόιμπλε να βρει “πατήματα” να την ακυρώσει, επιστρέψει, θεωρήσει ατελή.

Υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι η μεγαλύτερη ανησυχία του Σόιμπλε είναι να δείξει στους Αμερικανούς ότι αυτός και η χώρα του είναι ακόμα τα αφεντικά της Ευρώπης.

Η ελληνική κρίση αλλά και ο ουκρανικός εμφύλιος απέδειξαν την ακαταλληλότητα της Γερμανίας ως “τοπάρχη” των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Οι Αμερικανοί προσανατολίζονται προς μια Ευρωπαϊκή Ένωση με πρώτο βιολί τη Γαλλία, στη δυτική Ευρώπη, και την Πολωνία στην ανατολική Ευρώπη, απομονώνοντας έτσι την εμμονική Γερμανία.

Στον ίδιο νέο σχεδιασμό Ελλάδα και Ισραήλ θα αναλάβουν από κοινού ηγετικό ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Σόιμπλε έχει κάθε λόγο να τα τινάξει όλα στον αέρα για να διατηρήσει το μερκελικό Ράιχ. Όμως η ιστορία διδάσκει ότι πάντα στο τέλος οι Γερμανοί χάνουν τον πόλεμο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19.37:

Σε δύο στρατόπεδα φαίνεται πως έχει χωριστεί η Ευρωζώνη πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής FAZ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα και φαίνεται να έχει προτείνει ένα χρονικά περιορισμένο Grexit διάρκειας πέντε ετών. Παράλληλα, συνέστησε στους Ευρωπαίους ομολόγους του να υπάρξει σε αυτό το διάστημα ανθρωπιστική βοήθεια προς τη χώρα μας.

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να διαψεύσει ότι προτάθηκε πενταετές Grexit από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ελληνική πλευρά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.54

Την «επίκαιρη σημασία» του εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με την πρόταση για ένα προσωρινό Grexit διαψεύδουν γερμανικοί κύκλοι, τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα «Der Tagesspiegel». Οι ίδιοι κύκλοι ωστόσο επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του εγγράφου.

«Πρόκειται για έγγραφο εργασίας με σκέψεις για την περίπτωση που πρέπει να τεθεί σε ισχύ το Σχέδιο Β και δεν προοριζόταν για τη σημερινή συνεδρίαση» δηλώνει διπλωμάτης στην εφημερίδα.

Συνεπώς, επισημαίνεται, ο κ. Σόιμπλε δεν το παρουσίασε στους συναδέλφους του, αλλά το έγγραφο δόθηκε κατά την προετοιμασία του Eurogroup μόνο σε χώρες με παρόμοιες απόψεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.45

Το παιχνίδι είναι πολιτικό και μάλιστα γεωπολιτικό. Διαβάστε τι παίζεται και δεν σας το μεταδίδει κανένας ανίδεος τηλεοπτικός «σχολιαστής».

Η Γερμανία «τελειώνει» γιατί έχει αποδειχθεί τόσο στην ελληνική όσο και στην ουκρανική κρίση ανίκανη να διαχειριστεί τα πράγματα.

Οι ΗΠΑ μοιράζουν στα 3 την Ευρώπη. Η δυτική υπό γαλλική ηγεμονία, η ανατολική υπό πολωνική και η ανατολική Μεσόγειος – Βαλκάνια υπό Ελληνοϊσραηλινή.

Η Γερμανία θα απομονωθεί για να παράγει BMW και πλυντήρια. Μέχρι εκεί. Θα είναι το εργοστάσιο της Ευρώπης, ποτέ ξανά όμως η ηγέτης της Ευρώπης.

Ο Σόιμπλε θα χτυπήσει την Ελλάδα όσο πιο σκληρά μπορεί, να σώσει το Ράιχ, σε έναν πόλεμο που τον έχει ήδη χάσει…

Στους νέους ρόλους ο Αλέξης Τσίπρας, εάν θέλει να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας, οφείλει να μετασχηματιστεί σε έναν δημοκράτη σοσιαλιστή ηγέτη και να δουλέψει σκληρά όχι τόσο ως προς την εφαρμογή του μνημονίου, όσο προς την υλοποίηση του νέου γεωστρατηγικού σχεδιασμού.

Η διάσπαση της Ευρώπης, μετά την φινλανδική βόμβα, είναι μια πραγματικότητα.

Οι χώρες του νότου, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος (με τις πλάτες των ΗΠΑ) το ένα μέτωπο.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση μέτρων της Ελλάδας που ψηφίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου συντάχθηκε από Γάλλους ειδικούς υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ.

Αυτά είναι τα γεωπολιτικά παιχνίδια που αδυνατούν να κατανοήσουν οι μικρονοϊκοί και παρανοϊκοί του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «όχι» ή «παρών», αλλά και η παντελώς αμόρφωτη ελληνική δημοσιογραφία.

Η Ισπανία του γερμανόδουλου Ραχόι δεν έχει πάρει ακόμα θέση.

Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί έχουν «ταμπουρωθεί» με τα ξαδέλφια τους, Ολλανδούς και Φινλανδούς και τους συμμάχους τους από την εποχή του Χίτλερ, Σλοβακία και Βαλτικές χώρες.

Οι υπόλοιποι είναι στη μέση, παρακολουθώντας «άφωνοι» τη σύγκρουση από Ελλάδας – Γερμανίας, να γίνεται πλέον Γαλλίας – Γερμανίας και για να είμαστε ειλικρινείς ΗΠΑ – Γερμανίας.

Ο Σόιμπλε δίνει αγώνα για να κρατήσει τη Γερμανία ηγέτιδα δύναμη της Ε.Ε. αφού έχει αντιληφθεί ότι οι Γάλλοι πήραν το πράσινο φως από τις ΗΠΑ να «βαρέσουν». Απειλεί την Ελλάδα με Grexit, ο στενόμυαλος, ενώ όλη η παραδοσιακή Δύση έχει συνταχθεί εναντίον του.

Στριμωγμένες στη γωνία οι γερμανικές φυλές και τα υποτελή τους ανατολικοευρωπαϊκά κρατίδια, έβαλαν ένα ναζιστικό κόμμα στη Φινλανδία, που συμμετέχει στην κυβέρνηση, να απειλήσει με πτώση της φινλανδικής κυβέρνησης εάν συμφωνήσει σε βοήθεια της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα, το Eurogroup να «τορπιλιστεί» επειδή ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι δεν έχει πλέον εξουσιοδότηση να συμμετέχει. Εάν το μέτωπο του νότου κρατήσει δυνατά, με τις πλάτες των ΗΠΑ, οι Γερμανοί θα πάθουν μεγάλη ζημιά. Αυτά είναι τα νεώτερα από το… μέτωπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...