Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε φωτογραφίες από τη δεξίωση του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου για τους βουλευτές

Δείτε φωτογραφίες από τη δεξίωση του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου για τους βουλευτές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ξέφυγαν λίγο από το πολεμικό κλίμα της σύγκρουσης με την αντιπολίτευση και σε χαλαρό κλίμα να απόλαυσαν ένα ποτό στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο από το επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν διέφυγαν τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας.

Το κλίμα στην αυλή της Ηρώδου Αττικού ήταν πολύ καλό, με βουλευτές αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να ξεφεύγουν λίγο από τη στημένη καθημερινότητα σε πολλά πηγαδάκια τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν, ενώ οι νότες από το πιάνο του Κώστα Ζουράρι έδωσαν το σύνθημα για να ακουστούν άσματα από το Μίκη Θεοδωράκη μέχρι και… αντιστασιακά.

maximou1

Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε είναι το γεγονός ότι αν και λίγο μετά τις 12 οι περισσότεροι βουλευτές είχαν αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μείνει με τη… νεολαία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε γνωστό στέκι του Κολωνακίου, συνεχίζοντας την κουβέντα και τα πειράγματα μέχρι τα ξημερώματα.

maximou2

Την ίδια ώρα ωστόσο ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δώσει απαντήσεις και να καθησυχάσει τις αγωνίες των βουλευτών του, δίνοντας το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις και στόχους της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πάντως βρέθηκαν τα τρία μεγάλα θέματα των ημερών: Διαπλοκή, Εκκλησία και Οικονομία.

maximou4

Ιδιαίτερα ευδιάθετος, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε σε πηγαδάκι ενόψει της ερχόμενης προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή: «Πάμε με όλα τα όπλα στη φαρέτρα και όλα τα θέματα στο φως. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό»

«Το κεντρικό μήνυμα που έδωσε ο πρωθυπουργός είναι πως είμαστε όλοι μαζί και προχωράμε μόνο μπροστά», σημείωνε βουλευτής, παραφράζοντας επί της ουσίας το γνωστό «τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά»

maximou5

Ιδιαίτερα για τα θέματα της οικονομίας και του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνουν τα ρέστα τους και σε αυτόν τον τομέα «γιατί ξέρουν ότι το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές και δεν υπάρχουν πλέον άλλα βαριά μέτρα μπροστά μας».

Εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, τονίζοντας ότι πλέον εφόσον η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όσοι αντιτίθενται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Αθήνα για τη διευθέτηση του χρέους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ένδεια… προσχημάτων, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως οι εκλογές σε Γαλλία, Γερμανία και το δημοψήφισμα στην Ιταλία δεν αφήνουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

Επιπλέον, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος θα έχει εκεί ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα και συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

maximou6

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης μετά τη δεύτερη αξιολόγηση, εκτιμώντας ότι έως τον Δεκέμβριο θα υπάρχει γύρω από τα θέματα αυτά σημαντική εξέλιξη, η οποία θα αποτελέσει το κλειδί, το οποίο θα ξεκλειδώσει την δυναμική της οικονομίας και θα δώσει ώθηση, παρέχοντας στους επενδυτές τα εχέγγυα, ώστε να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

maximou7

Αναφερόμενος στην συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, είπε ότι ο διάλογος έχει επιτυχή έκβαση, γιατί βασίσθηκε στην ειλικρίνεια, καθώς και την αμεσότητα στην ανταλλαγή των απόψεων, ενώ εξήρε τη συμβολή του Πάνου Καμμένου στην επίλυση της «κρίσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...