Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χαστούκι” στον Σόιμπλε: Ξαναρχίζουν οι συζητήσεις για τα μέτρα για το χρέος

“Χαστούκι” στον Σόιμπλε: Ξαναρχίζουν οι συζητήσεις για τα μέτρα για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί να κατάφερε να δημιουργήσει εικόνα εμπλοκής ωστόσο απέτυχε να “μπλοκάρει” οριστικά τη συήτηση για το χρέος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα έσπευσε να θέσει θέμα εφαρμογής της συμφωνίας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα ξαναρχίσουν, αφού “πάγωσαν” στα μέσα Δεκεμβρίου με αφορμή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες αφού έλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο (…) για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την όλη “περιπέτεια” πάντως εξήχθησαν και ορισμένα κρίσιμα συμπεράσματα. Και το βασικότερο όλων είναι ότι ο Σόιμπλε – εκτός από τον Τόμσεν – βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης συμμαχιών…

Δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών

Το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμών μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που ανακοίνωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ αποτελεί την αναμενόμενη δικαίωση των κυβερνητικών επιλογών να στηριχτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και, με το πάγωμα του ΦΠΑ, οι κάτοικοι των νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές, τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές.

“Ο μόνος που σήμερα δεν χαίρεται είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να ταυτιστεί και στη Βουλή με τις πιο τιμωρητικές πτέρυγες των δανειστών”, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...