Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος στο πάρτι: Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία “έριξε” ο Τσίπρας

Τέλος στο πάρτι: Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία “έριξε” ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία θα προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον της ΝΔ κατηγορώντας την ότι ταυτίζει τις μεταρρυθμίσεις με τις περικοπές και προετοιμάζει απολύσεις.

“Τα χαμογελάκια και οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, θα τα πούμε εδώ δημόσια και κάποιιοι μπορεί να χάσουν το χαμόγελο τους”, είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην υγεία θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αλ.Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης την ανάπτυξη δικτύου πρωτοβάθμιας υγείας που θα περιλαμβάνει μια μονάδα ανά 10.000 κατοίκους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας υγείας κάνοντας λόγο για μια μεγάλη τομή στο σύστημα υγείας.

Ειδικότερα, ανέφερε, ότι θα ιδρυθεί μια μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας ανά 10.000 κατοίκους. Οι εν λόγω μονάδες θα λειτουργούν διευρυμένο ωράριο και παθολόγους, παιδιάτρους, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς.

«Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ιδρυθεί 50 μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας στα αστικά κέντρα και μέχρι το τέλος του έτους άλλες 239 μονάδες. Έτσι θα έχουν καλυφθεί 3 εκατομμύρια πολίτες» ανέφερε.

Καταλόγισε, μάλιστα, στην ΝΔ ότι παραδέχτηκε μέσω του τομεάρχη Υγείας Βασίλη Οικονόμου ότι σκοπεύει να ξηλώσει αυτή τη μεταρρύθμιση γιατί «αποτελεί κατάλοιπο των σοβιέτ και πεδίο ρουσφετιών».

Ο Αλ. Τσίπρας διερωτήθηκε, μάλιστα, αν ο κ. Οικονόμου προέβη σε αυτή τη δήλωση από «εμπάθεια» ή επειδή είναι «άσχετος». Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Οικονόμου ότι αποκάλυψε «με εξαιρετική αφέλεια» το πρόγραμμα της ΝΔ το οποίο περιλαμβάνει «απολύσεις προσωπικού και φύλαξης των νοσοκομείων» αλλά και εκδίωξη των διοικήσεων των νοσοκομείων.

Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στην ΝΔ καταλογίζοντάς της ότι έστησε στα δημόσια νοσοκομεία δίκτυα αλληλοεξυπηρετήσεων. «Κομματάρχης και κολλητοί υπουργοί αλωνίζανε στα νοσοκομεία» είπε και έκανε λόγο για πάρτυ στο χώρο της Υγείας.

Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Υγείας και αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που άρχισε να φωνασκεί από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Κύριε Γεωργιάδη εδώ δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων, είναι Βουλή» τόνισε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε νοσοκομεία σε χρεοκοπία και μέσα σε δύο χρόνια τα οδήγησε σε κατάσταση βιωσιμότητας χωρίς νέες περικοπές.

Επίσης, υπενθύμισε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκαν στο εθνικό σύστημα υγείας περίπου 2,5 εκ. ανασφάλιστοι πολίτες. Αντιπαρέβαλε, μάλιστα, την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας με τις πολιτικές που άσκησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-2015. Ειδικότερα σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 τη δημόσια δαπάνη στο 4,7%.

«Το να κόβεις δαπάνες δεν είναι μεταρρύθμιση» είπε επικρίνοντας την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Υγεία και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε άμεσα την κρατική χρηματοδότηση της Υγείας στο 5,1%. Επίσης ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια περίοδο δύσκολη δημοσιονομικά σε στενά πλαίσια κατάφερε να καλύψει από 6.000 θέσεις και προγραμματίζεται να καλυφθούν άλλες 12.000 θέσεις (με 8.000 μόνιμες θέσεις προσωπικού).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...