ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Ομογένεια, Ελληνική Πρεσβεία Ρώμη, Ιταλία, Μεγάλη Ελλάδα (Μάγκνα Γκρέτσια), Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Η ΕΛ.Α.Σ. συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη κι απέχει από τη ΝΔ μόνο 6,9 - Εκτός Βουλής Ζωή, Γιάνης και ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βασίλης Κοκοτσάκης έφυγε από το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού με θλίψη κι απογοήτευση: «Δεν εκφράζει την πλειοψηφία όλων όσων
Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»
Με δακρύβρεχτες θεωρίες συνωμοσίας απαντά η Καρυστιάνου στις αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα της
Υεμένη: Πολεμικό «θησαυροφυλάκιο» $900 εκατ. σε κρυπτονομίσματα έχτισαν οι Χούτι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με αφορμή την πρώτη εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2026, η καλλιτέχνις Ντέμπορα Κόντε (Dhc) δώρισε έργα της σε εξέχουσες προσωπικότητες του φιλελληνικού κινήματος.
Συγκεκριμένα, η καλλιτέχνις προσέφερε ένα έργο της στον καθηγητή Μάρκο Γκάλντι, πρόεδρο της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας και επίτιμο μέλος του Φιλελληνικού Εντευκτηρίου του Τάραντα.
Παράλληλα, τίμησε με έργο της τον καθηγητή Γιάννη Κορίνθιο, εμπνευστή της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από το 2014 και επίτιμο μέλος της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Φιλελληνικό Εντευκτήριο (Dopolavoro Filellenico) και την Ιταλική Φιλελληνική Εταιρεία, με την υποστήριξη του συνδικάτου της Αστυνομίας SIAP και του φορέα Sintonia (συντονιστικό όργανο των Κλασικών Λυκείων για την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας).
Η πρωτοβουλία τελούσε υπό την αιγίδα του Επίτιμου Προξενείου της Ελλάδας στο Μπρίντιζι, το Λέτσε και τον Τάραντα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου, ημερομηνία μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού.
Καθιερώθηκε για να αναδείξει την οικουμενικότητα, τη διαχρονικότητα και την τεράστια προσφορά της ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο πολιτισμό, αποτελώντας μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες.
Βασικά Στοιχεία & Σημασία:
Καθιερώθηκε επίσημα στην Ελλάδα το 2017 (ΚΥΑ 17889), επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα και υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και αναγνωρίστηκε διεθνώς, με τη σφραγίδα της UNESCO να επικυρώνει την αξία της.























































