Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικίνδυνες εθνικά δηλώσεις από τον Κύπριο ΥΠΕΞ στην Καθημερινή – Είναι απλά… “απερίγραπτος”

Επικίνδυνες εθνικά δηλώσεις από τον Κύπριο ΥΠΕΞ στην Καθημερινή – Είναι απλά… “απερίγραπτος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η επιδείνωση της κατάστασης στο Αιγαίο εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου για το δημοψήφισμα”, εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, “ενώ αποτελεί και μια επιπλέον άσκηση πίεσης προς την Ελλάδα η οποία ούσα κράτος δικαίου δεν μπορούσε να αποδεχθεί την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν αιτηθεί άσυλο”, προσθέτει ο ίδιος.

“Η ένταση θα συνεχιστεί”, σημειώνει και συνιστά ψυχραιμία από όλους, “και από την Αθήνα και από τη Λευκωσία”.

“Ξέρετε, για να γίνει καβγάς, ουσιαστικώς χρειάζονται δύο. Το ίδιο ισχύει και για μας σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ μας”, λέει ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών “λησμονώντας” όμως ότι για να γίνει εισβολή αρκεί ένας.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης δεν απέκλεισε αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία και επεσήμανε ότι ίσως βρει την αφορμή ο Ερντογάν επειδή “είναι πιθανό να βρεθεί σε τέτοια δύσκολη θέση η Ευρωπαϊκή Ένωση με όλα αυτά που κάνει ο Ερντογάν, που να μην είναι σε θέση να τηρήσει όλα όσα έχει υποσχεθεί στην Άγκυρα, χρήματα, άρση της βίζας κ.λπ. και οι ροές των προσφύγων να αυξηθούν ξανά”.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ο Ερντογάν “να υλοποιήσει τους εκβιασμούς του”. Προφανώς ο Κύπριος ΥΠΕΞ δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Ερντογάν δεν χρειάζεται αφορμές για να κάνει φασαρία. Εκτός εάν δεν παρακολουθεί τη διεθνή ειδησεογραφία.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών έκανε και μια ακατανόητη πρόταση για το προσφυγικό, που δεν ξέρουμε εάν έχει συνειδητοποιήσει τι είπε.

Αντιπρότεινε τα 3 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε η Ευρώπη στον Ερντογάν για τους πρόσφυγες να τα έδιναν οι Βρυξέλλες στην Ελλάδα “και με δυνατότητα να γίνουν έξι, που χρειάζονται για τη διαχείριση των προσφύγων αξιοπρεπή διαβίωση, καταγραφή κ.λπ να δοθούν στην Ελλάδα. Γιατί να δοθούν στην Τουρκία; Η Ελλάδα θα ήταν τότε έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα το πρόβλημα με βάση και την αρχή της αλληλεγγύης που, οφείλω να πω, δεν έδειξε η Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τον καταμερισμό των βαρών. Αυτό μπορεί να είναι το Plan Β, αν ο απρόβλεπτος Ερντογάν πράγματι προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφύγων”.

Προφανώς ο Ιωάννης Κασουλίδης δεν έχει αίσθηση αυτού που είπε, διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε τα χρήματα αυτά στον Ερντογάν με τον όρο να κρατήσει τα 3 εκ. πρόσφυγες σε τουρκικό έδαφος.

Η Ελλάδα δεν είχε και ούτε έχει καμία διάθεση για κανένα ποσό, ακόμα και για 100 δισ., να δεχθεί 3 εκ. πρόσφυγες στο έδαφός της.

Όσο για την αναφορά του περί σχεδίου Β΄ για τους πρόσφυγες, καλό είναι όταν ανοίγει το στόμα του να σκέφτεται πρώτα, διότι οι δηλώσεις του αυτές εκλαμβάνονται από το TRIBUNE ως δηλώσεις ανθρώπου “περιορισμένης αντίληψης”, αλλά κάποιοι μπορεί να τις λάβουν σοβαρά υπόψιν τους.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης όφειλε να γνωρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, που έχει ξεκαθαρίσει όχι μία αλλά πολλές φορές ότι εάν η Τουρκία χρησιμοποιήσει το προσφυγικό ως “αντίποινα” θα θεωρηθεί “επιθετική ενέργεια”.

Για την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει “σχέδιο Β” για το προσφυγικό.

Η Ελλάδα δεν θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο προσφυγικό στρατόπεδο κύριε Κασουλίδη. Αυτή είναι η διακηρυγμένη εθνική γραμμή, να την εμπεδώσετε.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε επίσης ότι δεν φοβάται για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία αλλά φοβάται για “ατυχήματα”.

“Και γι’ αυτό εμείς πρέπει να επιδείξουμε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Θυμάμαι τη νύχτα των Ιμίων, όπου κάπου χάσαμε λιγάκι την ψυχραιμία μας, την ανακτήσαμε στη συνέχεια όταν συνειδητοποιήσαμε τι πάει να γίνει, και χρειάστηκε μια μεγάλη απεμπλοκή αφού ο στόλος του ενός είχε στο στόχαστρο τον στόλο του άλλου και εάν χτυπούσε κάποιος, θα γινόταν κόλαση. Στα προκαταρκτικά στάδια είναι που χρειάζεται η ψυχραιμία”, είπε ο Ιωάννης Κασουλίδης που επικροτεί προφανώς την “παγκάλεια” στρατηγική της σημαίας που την… πήρε ο αέρας.

Να τον “χαίρεστε” που τον έχετε στην Κύπρο για υπουργό Εξωτερικών. Ευτυχώς να λέτε εκεί στην Κύπρο που ακόμα το μισό νησί είναι ελεύθερο με αυτό το “αστέρι”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...