Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι κυπριακές οργανώσεις της Αμερικής βραβεύουν τον Κοτζιά ως πρόμαχο της Κύπρου

Οι κυπριακές οργανώσεις της Αμερικής βραβεύουν τον Κοτζιά ως πρόμαχο της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά αποφάσισε να τιμήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής για την αμέριστη συμπαράσταση του στην εθνική προσπάθεια για εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό Ζήτημα, καθώς επίσης και την σημαντική συμβολή του στις κρίσιμες στιγμές των διαπραγματεύσεων.

Η τιμητική διάκριση για τον Έλληνα ΥΠΕΞ έρχεται να επιβεβαιώσει την καθολική αποδοχή και αναγνώριση της συνολικής προσπάθειας του Νίκου Κοτζιά από τον Κυπριακό Ελληνισμό στην επίλυση του Κυπριακού, απομονώνοντας την ελάχιστη μειοψηφία που συνεχίζει να «χτυπά» τον επικεφαλής της Ελληνικής Διπλωματίας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Federation of Cypriot American Organizations η απονομή της τιμητικής διάκρισης, θα λάβει χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, στην Νέα Υόρκη, κατά την διάρκεια του Δείπνου της Ομοσπονδίας, στο οποίο επίτιμοι Πρόεδροι είναι ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η Federation of Cypriots American Organizations (FCAO) είναι τριτοβάθμια οργάνωση που εκπροσωπεί 20 Ελληνοκυπριακά σωματεία στις ΗΠΑ.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η διατήρηση και προβολή της ελληνικής κυπριακής κληρονομιάς στις ΗΠΑ, η εδραίωση στενών δεσμών μεταξύ των δυο λαών, ΗΠΑ και Κύπρου, μέσω κοινωνικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, φιλανθρωπικών και άλλων ανταλλαγών, αλλά και επανένωση της διχοτομημένης Κύπρου και η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

Το βραβείο της Federation of Cypriot American Organizations απονέμεται κάθε χρόνο σε διακεκριμένα άτομα, υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δημοκρατικών ιδεωδών και των ατόμων που διέπρεψαν στην παιδεία και τις επιστήμες.

Πηγή: IBNA

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...