Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Πιο κοντά από ποτέ σε λύση για το χρέος – Τι είπε με τον Λεμέρ

Τσίπρας: Πιο κοντά από ποτέ σε λύση για το χρέος – Τι είπε με τον Λεμέρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία λύση για το χρέος που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου τους μπροστά στις κάμερες ότι στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια λύση που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, η λύση για το χρέος συνιστά λύση για όλη την Ευρώπη.

«Είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup την Πέμπτη ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο της Συνόδου Κορυφής» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αν και κάτι τέτοιο θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες αλλά έχει αντέξει, Πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της και να κοιτάει μπροστά. Η Ευρώπη πρέπει να κοιτάξει μπροστά στο μέλλον. Οι τελευταίες εξελίξεις μας κάνουν πιο αισιόδοξους» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του TRIBUNE: Μία ανάσα από τη λύση – Η ελληνική πρόταση και οι παρασκηνιακές επαφές Τσίπρα

Από την πλευρά το ο Γάλλος υπουργός μετέφερε στον κ. Τσίπρα, κατ’ αρχάς, τα φιλικά αισθήματα του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατικής, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Λε Μερ να τα μεταφέρει προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό. Εξέφρασε τη χαρά του για κάθε φορά που βρίσκεται στην Αθήνα, «μία πόλη που αγαπώ και γνωρίζω πολύ καλά», όπως υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Λεμέρ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup θα έχουμε μια καλή συμφωνία.

«Σε δύο ημέρες, στις 15 Ιουνίου, έχουμε τη σύνοδο του Eurogroup και συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση που κάνατε προηγουμένως, δεν είμαστε καθόλου μακριά από τη λύση και η λύση θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί στις 15 Ιουνίου», είπε χαρακτήριστικά ο κ. Λε Μερ.

«Τώρα όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος για να βρούμε επιτέλους την πολυπόθητη λύση και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε μία νέα κρίση επί του ελληνικού ζητήματος και αυτό να γίνει με ηρεμία», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος υπουργός «εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές επί του θέματος αυτού, με την πρόεδρο του ΔΝΤ, κ. Λαγκάρντ τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, καθώς και με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ».

«Επομένως, θέλω να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά αισιόδοξος και ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία στις 15 Ιουνίου», συμπλήρωσε.

Λε Μερ: Τις επόμενες δύο μέρες θα ανοίξουμε το δρόμο προς συμφωνία

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Χαίρομαι που είμαι εδώ. Συγχαίρω την Ελλάδα για τις αποφάσεις που πήρε. Δύσκολες αλλά αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις. Είμαι αισιόδοξος. Δεν είμαστε μακρυά από συμφωνία. Τις επόμενες δύο μέρες θα ανοίξουμε το δρόμο προς συμφωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι στο τέλος θα υπάρξει λύση» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ευχαρίστησε την Γαλλία και τον Λε Μερ για τη του ίδιου αλλά και του προκατόχου για να υπάρξει καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup, ενώ τον συνεχάρη για τις γαλλικές εκλογές. «Θα προσπαθήσουμε και εμείς να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις μέρες» σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν την πρόταση πιυ έχει «πλασάρει» η γαλλική πλευρά, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Οι ίδιες πληροφορίες προσέθεταν ότι έχει υπάρξει αρκετή επεξεργασία στην πρόταση με…ρήτρα ανάπτυξη, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες συνολικής λύσης.

Πληροφορίες θέλουν τον Γάλλο υπουργό να κομίζει στην Αθήνα την πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους, σε μια προσπάθεια εύρεσης συμβιβασμού κυρίως μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζόραν Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Γαλλία: Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία η επιχείρηση «γοητείας» Μακρόν σε Σι Τζινπίνγκ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...