Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαγκάρντ: Έγινε σημαντικό βήμα για να βαδίσει η Ελλάδα προς τη σταθερότητα

Λαγκάρντ: Έγινε σημαντικό βήμα για να βαδίσει η Ελλάδα προς τη σταθερότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και χρηματοδοτικά ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και τη συμφωνία για εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ.

Το ποσό της συμμετοχής του ΔΝΤ όπως σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ θα είναι στα 2δισ. ευρώ και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την εξειδίκευση της βιώσιμοτητας του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας: “Το ΔΝΤ θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για το χρέος. Το χρέος θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί για να είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα.”

“Σημαντικό βήμα έγινε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να κατευθυνθεί προς τη σταθερότητα. Θα προτείνω την έγκριση μιας νέας προληπτικής ρύθμισης για την Ελλάδα το ποσό θα είναι κάτω από 2 δισ ευρω. Ο χρόνος θα είναι σύντομος και θα εκκινήσω τη διαδικασία τις επόμενες ώρες ώστε να ολοκληρωθεί πριν την 20η Ιουλίου” τόνισε χαρακτηριστικά.

Εγώ θα προτείνω την έγκριση επί της αρχής μίας νέας προληπτικής ρύθμισης για την Ελλάδα. Θα είναι 2 δισ. δολάρια. Κινούμαστε έτσι γιατί αναμένουμε τις πολιτικές που πρέπει να λάβει η Ελλάδα και έπειτα είναι η βιωσιμότητα. Η Ελλάδα εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα. Δεν περιμέναμε να εκπληρωθούν και τα 140 προαπαιτούμενα αλλά στα 7 βασικά που επικεντρωθήκαμε υπήρξε ξεκάθαρη πρόοδος», τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Η κ. Λανγκάρντ συμπλήρωσε πως «η σημερινή συμφωνία μας επιτρέπει να διατηρήσουμε τα κέρδη που σημείωσε η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις και να έχουμε περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους». Και συμπλήρωσε «μιλάμε για μια συμφωνία επί της αρχής. Μια διαδικασία η οποία απεδείχθη αποτελεσματική σε σχέση με την ελάφρυνση του χρέους. Αν η πρόταση υιοθετηθεί από το ΔΝΤ, θα υπάρχει εκταμίευση με βάση την τελική συμφωνία επί της ελάφρυνσης του χρέους. Το πρόγραμμα υιοθετείται από το ΔΝΤ επί της αρχής, οι δόσεις εκταμιεύονται μόνον εφόσον τεθούν ξεκάθαρα τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους».

Εν κατακλείδι, σχολίασε πως «διατρανώνουμε εκ νέου την υπόσχεση στην Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Καλύτερη θα ήταν η τελική έγκριση επί των μέτρων χρέους ώστε να υπάρξει περισσότερη διαύγεια. Αυτή εδώ είναι η δεύτερη καλύτερη λύση. Μέγιστη πρόοδος επιτεύχθηκε για την ελάφρυνση του χρέους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...