Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μύδροι Μαξίμου για ΝΔ με “όπλο” την ανάπτυξη 0,8% – Πέφτουν τα spreads

Μύδροι Μαξίμου για ΝΔ με “όπλο” την ανάπτυξη 0,8% – Πέφτουν τα spreads
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα» αναφέρει η κυβέρνηση.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «η δυναμική ανάκαμψη ακόμη και την περίοδο που η δεύτερη αξιολόγηση δεν είχε ολοκληρωθεί είναι περισσότερο από εμφανής.

Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016».

Η κυβέρνηση τονίζει ότι «η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου» καταλήγουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εξάλλου μιλώντας στη συνάντησή του με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών με αφορμή τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ σημείωσε πως “είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα τρίμηνα, τα δύο και ιδιαίτερα το τρίτο που απ’ ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού- μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2% που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».

Επιτάχυνε η οικονομία το β’ τρίμηνο – Στο 0,8% η ανάπτυξη

Επιτάχυνση εμφάνισε στο β’ τρίμηνο του 2017 η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, η ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο παρουσίασε άνοδο 0,5% του ΑΕΠ σε τριμηνιαία βάση και 0,8% σε ετήσια.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το δεύτερο τρίμηνο 2017 παρουσίασε αύξηση κατά 0,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2016.

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ του πρωτου τριμήνου 2017 έχει αναθεωρηθεί λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης και ενημερωμένων στοιχείων Βραχυχρόνιων Δεικτών.

Βελτίωση σε ελληνικά ομόλογα και spreads

Οι επενδυτές χαιρετίζουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο

Βελτίωση παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2017.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 6,6 μονάδες βάσης στο 5,543% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου περιορίζεται κατά 1 μονάδα βάσης στο 3,131%.

Ανάλογη βελτίωση καταγράφουν και τα 10ετή spreads, τα οποία αυξάνονται κατά 6,4 μονάδες βάσης στις 518,4 μονάδες βάσης.

Η ελληνική οικονομία σημείωσε επιτάχυνση στο β’ τρίμηνο του 2017, καθώς σε όρους όγκου, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση.

Τα παραπάνω στοιχεία, μάλιστα, αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενόμενου, καθώς οι αναλυτές «έβλεπαν» αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% και κατά 0,2%, αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...