Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί καταρρέει το αφήγημα της Ν.Δ. – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Γιατί καταρρέει το αφήγημα της Ν.Δ. – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Τονίζουν πως «καταρρέει το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» η οποία «στήριζε το σύνολο της στρατηγικής της, στην δημοσκοπική της υπεροχή».

“Το πολιτικό κλίμα στη χώρα αλλάζει και μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο”

Οι πηγές της Κουμουνδούρου επικαλούμενες στοιχεία μιας σειράς από δημοσκοπήσεις εκτιμούν πως μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης «το πολιτικό κλίμα στη χώρα αλλάζει και μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο».

«Η επιλογή της ΝΔ να ακολουθήσει το δρόμο της καταστροφολογίας και του μηδενισμού την έχει οδηγήσει σε απόλυτο αδιέξοδο. Την ίδια ώρα το μόνο της επικοινωνιακό αφήγημα, αυτό της δημοσκοπικής υπεροχής έχει αρχίσει και ανατρέπεται όπως φαίνεται σε μία σειρά μετρήσεων» σχολιάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτουν:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την υπεροχή σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την προστασία των αδυνάμων, το κοινωνικό κράτος, την προστασία των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας».

Στη συνέχεια παραθέτουν τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων μετρήσεων, της ALCO, της Common View και της ΚΑΠΑ Research:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μέτρηση της εταιρείας ALCO, έξι στους δέκα ερωτώμενους τάσσονται υπέρ των μέτρων στήριξης της εργασίας που λαμβάνει η κυβέρνηση και 65% υπέρ των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Επίσης ένας στους δύο τάσσεται υπέρ της επανακρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 56% των πολιτών αξιολογεί θετικά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου και κρίνει ότι ήταν θετική για τα ελληνικά συμφέροντα.

Η υπεροχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα κοινωνικής προστασίας αναδεικνύεται και από τη δημοσκόπηση της Common View. Σύμφωνα με την έρευνα η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα του Κοινωνικού Κράτους με ποσοστό 39,6% έναντι 30,7% μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, ενώ η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα των «Εργασιακών σχέσεων-Ανεργίας» με ποσοστό 34,5% σε σχέση με 24,3% μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ.

Στη δημοσκόπηση της Καπα Research σε ερώτηση για τις εκτιμήσεις των πολιτών για τις προοπτικές της χώρας η πλειονότητα των πολιτών σε ποσοστό 58% πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να βγει από την κρίση, ποσοστό βελτιωμένο κατά 4,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο του 2017.

Στην ίδια δημοσκόπηση σχεδόν ένας στους δύο πολίτες, ποσοστό 47% υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση και τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Η αντιστροφή του κλίματος επιβεβαιώνεται και από την πρόθεση ψήφου και στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις όπου στη δημοσκόπηση της Common View η διαφορά αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 24% των προτιμήσεων και τη ΝΔ το 27% και στη δημοσκόπηση της Κάπα Research η διαφορά μειώνεται στις 6,1 μονάδες καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 16,3% και η ΝΔ το 22,0%».

«Τόσο τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων όσο και τα ποσοτικά, αποδεικνύουν ότι καταρρέει και το τελευταίο σωσίβιο της ΝΔ, για την υπεράσπιση της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει στη χώρα. Αναμένουμε με αγωνία τον ΣΚΑΙ και τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ να μας διαψεύσει» καταλήγουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...