Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Κούλογλου: Ο Σαλμάς ζήτησε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI – Τι απάντησε

Βόμβα Κούλογλου: Ο Σαλμάς ζήτησε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI – Τι απάντησε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποκάλυψη-βόμβα για το σκάνδαλο Novartis έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε πως υπήρξε ένας πρώην Υπουργός, ο οποίος – γνωρίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον του – ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI.

Σε επισήμανση του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Στέλιος Κούλογλου επιβεβαίωσε πως αναφέρεται στον Μάριο Σαλμά.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το FBI αρνήθηκε να θέσει τον πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το καθεστώς.

Στο δελτίο παρενέβη αμέσως ο κ. Σαλμάς. «Δέχτηκα τηλέφωνο από τον κ. Σαράκη, δικηγόρο των προστατευόμενων μαρτύρων, το 2015 με συνάντησε και μου έδωσε στοιχεία ότι με πολεμούσε η Novartis και ήμουν ο πρώτος στόχος της εταιρίας», είπε ο κ. Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς διέψευσε ότι ζήτησε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. Οπως είπε, «από το δικηγορικό γραφείο από την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ που εκπροσωπούσε τον πρώτο πληροφοριοδότη, ήρθαν τρεις δικηγόροι και με συνάντησαν και τους έδωσα κάποια πορίσματα, δεν υπήρχε καμιά σχέση με το FBI. Δεν δέχτηκα να καταθέσω στις ΗΠΑ και προτίμησα να ενημερώσω την πατρίδα μου». Μάλιστα ο κ. Σαλμάς απείλησε με μήνυση τον κ. Κούλογλου.

Όταν του επισημάνθηκε από τον ευρωβουλευτή πως αυτό αναφέρεται και στη σχετική δικογραφία της υπόθεσης, ο Μάριος Σαλμάς αποκάλυψε πως είχε συναντήσεις με αρμόδιους για τις έρευνες και ειδικότερα με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά τα τρία στελέχη της εταιρείας που υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα έχουν καταθέσει στοιχεία στο FBI.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, συναντήθηκε μόνο με στελέχη δικηγορικού γραφείο της Ουάσιγκτον που του ζήτησαν να καταθέσει στην Αμερική ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης» και όχι ως «προστατευόμενος μάρτυρας».

«Υπάρχει στη δικογραφία αυτό το στοιχείο. Επικαλούμαι το ανακριτικό υλικό. Εγώ ψέματα δεν λέω», είπε ο κ. Κούλογλου απαντώντας. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως όπως ο ίδιος ο κ. Σαλμάς ανέφερε δεν ενημέρωσε την ηγεσία του κόμματός του, καθώς οι έρευνες βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο.

Λίγο αργότερα ο κ. Σαλμάς επανήλθε με δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ

“Ας το καταλάβουν όλοι ότι στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, με αφορμή τον “επιπόλαιο”, όπως τον χαρακτηρίζει, τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση Novartis.

Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον και ελληνικό δικηγορικό γραφείο του είχαν ζητήσει να εισφέρει στοιχεία στην υπόθεση. “Το Ελληνικό γραφείο όταν πρωτοήρθε σε επαφή μαζί μου μού εξήγησε ότι μάρτυρας εθελοντής σε συζητήσεις με το αμερικανικό γραφείο και παρουσία του, τεκμηρίωσε ότι η εταιρεία Novartis με πολεμούσε με αθέμιτες πρακτικές, μου ανέφερε πειστικά στοιχεία που θυμήθηκα τι τραβούσα από τον πόλεμο που δεχόμουν κατά την θητεία μου. Με ρώτησε εάν έχω στοιχεία που αφορούν στην Novartis και εάν ήθελα να συνεισφέρω στην έρευνα. Του είπα ότι έχω στην διάθεσή μου πορίσματα από ελεγκτικά όργανα, τα οποία θα εισέφερα στην έρευνα και αφορούν στην Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα. Συναντήθηκα μία και μοναδική φορά με δικηγόρους από το αμερικανικό γραφείο στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εισέφερα τα πορίσματα”

Επίσης, αναφέρει ότι του ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να καταθέσει και στις Αμερικανικές αρχές, “όχι όμως ως πληροφοριοδότης διότι για όσους γνωρίζουν σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν οι συμμετέχοντες στο αδίκημα, αλλά ως απλός μάρτυρας”

Όπως τονίζει ο κ. Σαλμάς, “Αποφάσισα να μην πάω στις ΗΠΑ να καταθέσω, αλλά να ενημερώσω την χώρα μου. Αν χρειαστεί μπορώ να αποδείξω ότι αν ήθελα να καταθέσω στις ΗΠΑ θα μπορούσα να είχα πάει. Τέλος ας το καταλάβουν όλοι ότι στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα. Τελεία και Παύλα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...