Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Καρφί” για Μητσοτάκη: Η αφωνία του για τη δίωξη Μαρινάκη σχετίζεται με προνομιακές τους σχέσεις

“Καρφί” για Μητσοτάκη: Η αφωνία του για τη δίωξη Μαρινάκη σχετίζεται με προνομιακές τους σχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Προφανώς η αφωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία κ. Μαρινάκη σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και τη μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την εισήγησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας πως «οι μέρες όμως που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κ. Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «είναι σαφής και αμετακίνητη η θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτούς» και συνέχισε: «Έχουμε επισημάνει ότι η πρόθεση μας είναι οι νόμοι να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι, διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ένα σχέδιο συνολικής εξυγίανσης που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Υπογράμμισε ότι δεν τρομάζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο του ποδοσφαρικού Grexit, δηλαδή της αποβολής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA, και σημείωσε: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα, όσο δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών, οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ. Και αυτοί ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι για τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της χώρας».

Σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη στον Πειραιά από ομάδα οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρατήρησε πως ο φίλαθλος κόσμος της χώρας ουδεμία σχέση έχει με περιστατικά βίας και τραμπουκισμών, και πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο γεγονός, προφανώς και δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού. Διότι, ο απλός κόσμος που στηρίζει μια ομάδα δεν έχει σχέση με τα εφήμερα συμφέροντα και τις πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Και δεν μπορούν να γίνονται οι ομάδες, ασπίδα στα ολιγαρχικά συμφέροντα τα οποία δεν διστάζουν να στοχοποιούν και να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού».

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοια φαινόμενα και είπε ότι περιμένει από όλα τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν δημόσια και υπεύθυνα για τέτοιου είδους περιστατικά τα οποία βάλλουν ευθέως ενάντια σε μια συντεταγμένη, δημοκρατική πολιτεία, ενώ σημείωσε: «Οφείλω όμως να πω με ευθύτητα ότι προκαλεί αίσθηση, η εντυπωσιακή αφωνία της ΝΔ απέναντι όχι μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικό αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τις ποικίλες δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επιχειρηματία κ. Μαρινάκη, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποθήκευση, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών. Προφανώς η αφωνία αυτή σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και την μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι μέρες όμως που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κ. Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ολυμπιακός: Τεράστια νίκη με ανατροπή 74-69 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...