Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί είναι άνθρακες το πακέτο φοροελαφρύνσεων Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί είναι άνθρακες το πακέτο φοροελαφρύνσεων Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποδομεί τις φοροελαφρύνσεις Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για μονιμοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης, διατήρηση της «φορομπηχτικής φιλοσοφίας» του ΕΝΦΙΑ, συνέχιση της φορολογίας στα καύσιμα «παρά την παταγώδη αποτυχία της» και απουσία μέτρων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σε non paper ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι σε σχέση με τη φορολογία, ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ «επιβεβαίωσε, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την υπερφορολόγηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και ακίνητων περιουσιών» και «υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους, όπως για παράδειγμα τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τη «μονιμοποίηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης», λέγοντας πως η εισφορά «ήταν ένα έκτακτο μέτρο που λήγει φέτος [και] η συνέχισή της, με οποιαδήποτε έκπτωση, αποτελεί έναν νέο φόρο, μια νέα φορολογική επιβάρυνση, την οποία ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ δεν δίστασε να την παρουσιάσει ως δήθεν “φοροελάφρυνσ用».

«Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί με τον ΕΝΦΙΑ, όπου η κυβέρηση Σαμαρά παρουσίαζε ως “ελάφρυνση” τη μονιμοποίηση και διεύρυνση του έκτακτου χαρατσιού στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ» αναφέρεται.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνει επίσης «διατήρηση της φορομπηχτικής φιλοσοφίας» του ΕΝΦΙΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «τερατούργημα άδικης φορολόγησης» επειδή υπολογίζεται με βάση «υπέρογκα πλασματικές αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από το 2007, οδηγεί σε δήμευση και μάλιστα χωρίς να προστατεύει την πρώτη κατοικία και τις μικρές ακίνητες περιουσίες, είναι ελάχιστα αναλογικός φόρος και δεν λαμβάνεται υπόψη η μειωμένη λόγω κρίσης φοροδοτική ικανότητα των πολιτών».

Αναφερόντας πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται εκατοντάδες εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων χρεών, το σημείωμα τονίζει: «Ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ μίλησε για κουτσουρεμένες εκπτώσεις (οι οποίες θα αφορούν ελάχιστους εξαιτίας των τεκμηρίων) ενώ παράλληλα “υποσχέθηκε” ότι οι «διορθώσεις» δεν θα θίγουν τον στόχο των 3,2 δις ευρώ! Άρα μας “υποσχέθηκε”, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τη φορομπηχτική φιλοσοφία του ΕΝΦΙΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για συνέχιση της εξίσωσης φόρων στα καύσιμα «παρόλο που απέτυχε παταγωδώς». Η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, αναφέρει, «δέχτηκε ήδη τα πυρά παραγόντων της αγοράς (π.χ. ΠΟΠΕΚ) που υπολογίζουν, ότι η τελική μείωση στην τιμή του λίτρου θα είναι αμελητέα (6- 7 λεπτά)».

«Ο κ. Σαμαράς αρνείται να καταργήσει την εξίσωση του φόρου θέρμανσης- κίνησης, η οποία είναι κοινώς αποδεχτό ότι απέτυχε παταγωδώς, τόσο εισπρακτικά (η ζήτηση καταβαραθρώθηκε συμπαρασύροντας τα φορολογικά έσοδα) όσο και κοινωνικά, περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά. Αντί την κατάργηση, ο κ. Σαμαράς προτιμά τα μπαλώματα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ενώ παράλληλα η κυβέρνησή του κωλυσιεργεί σκανδαλωδώς σε σχέση με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στα καύσιμα (πχ εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας παραγωγής και διακίνησης πετρελαιοειδών)» τονίζει το σημείωμα.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει δεν δίνεται «καμία λύση για το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών». Στη ΔΕΘ, αναφέρει, ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε να ανακοινώσει ούτε καν μια υποτυπώδη αύξηση των δόσεων παρόλο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται κάθε μήνα και περισσότερο, και οι φορολογούμενοι επιβαρύνονται με ισοπεδωτικές προσαυξήσεις και πρόστιμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...