Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Φοβάμαι για πυρηνικό πόλεμο – Δεν θα τον αντέξει η ανθρωπότητα

Πάπας Φραγκίσκος: Φοβάμαι για πυρηνικό πόλεμο – Δεν θα τον αντέξει η ανθρωπότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μεγάλη ανησυχία περιέγραψε ο Πάπας Φραγκίσκος την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο μιλώντας το Σάββατο σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Αίγυπτο πίσω στην Ρώμη.

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε πως «η κατάσταση με την Βόρεια Κορέα έχει γίνει τόσο θερμή που υπάρχει ο κίνδυνος ο κόσμος να περιπέσει στη δίνη ενός καταστροφικού πυρηνικού πολέμου, όπου ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας θα χαθεί», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όταν θα βρίσκεται στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από μία τρίτη (ουδέτερη) χώρα, όπως η Νορβηγία να μεσολαβήσει στη διαμάχη των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, διότι η κατάσταση έχει γίνει έκρυθμη, όπως γράφει το Skynews.

“Ζητάω και θα ζητάω από όλους τους ηγέτες να συνεργαστούν για να βρουν μία λύση στα προβλήματα, μέσω της διπλωματικής οδού” ανέφερε ο Πάπας και πρόσθεσε ότι “υπάρχουν πολλοί που μπορούν να παίξουν τον ρόλο του μεσολαβητή, όπως για παράδειγμα η Νορβηγία”.

Η Νορβηγία είχε κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη τη δεκαετία του 1990 με τις Συμφωνίες του Όσλο.

«Θα πω αυτό που έλεγα πάντα, σε όλους τους ηγέτες σε διάφορες θέσεις: Πρέπει να εργαστούμε για να βρούμε μια λύση για τα προβλήματά μας μέσω της διπλωματικής οδού».

Ο Πάπας σχολίασε το γεγονός της βορειοκορεατικής δοκιμής βαλλιστικού πυραύλου αμέσως μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ο οποίος είχε πει ότι η αποτυχία αναστολής των δοκιμών της Βόρειας Κορέας μπορεί να οδηγήσει «σε καταστροφικά αποτελέσματα».

«Μιλάμε για το μέλλον της ανθρωπότητας. Σήμερα ένας μεγάλος πόλεμος θα σκοτώσει, δε θα πω τη μισή ανθρωπότητα, αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτής και τον πολιτισμό, τα πάντα τα πάντα» είπε με έμφαση.

«Θα είναι κάτι το τρομερό. Δεν νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα μπορέσει να το αντέξει», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν θα κατηγορήσουμε τον Ησαΐα για κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr