Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εθνική Ελλάδος: Οι «χρυσοί» έφηβοι που σήκωσαν την Ελλάδα στο ψηλότερο βάθρο της Ευρώπης (φωτογραφίες)

Εθνική Ελλάδος: Οι «χρυσοί» έφηβοι που σήκωσαν την Ελλάδα στο ψηλότερο βάθρο της Ευρώπης (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για άλλη μια φορά η Ελλάδα ξεχώρισε ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και έκανε τους Έλληνες να σφίγγουν τη γροθιά κάθε φορά που η μπάλα ακουμπούσε τη μπασκέτα.

Μια παρέα 12 ατόμων, 12 εφήβων κατάφερα να φτάσουν ψηλά και να ανεβάσουν την χώρα στο πιο ψηλό βάθρο.

Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου, οι Έλληνες Έφηβοι κατάφεραν με πάθος, επιμονή και σκληρή δουλειά έδειξαν σε όλους τους Έλληνες πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Το τελικό 64-61 των Εφήβων της Εθνικής Ελλάδος βρήκε ένα ολόκληρο γήπεδο να έχει δακρύσει, όπως και χιλιάδες ακόμη Ελλήνων από τα σπίτια τους.

ethniki-foto-6

Οι διεθνείς μας αν και κυνηγούσαν στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς επέστρεψαν από το -14 (25-39) του πρώτου ημιχρόνου και την εκπληκτική άμυνα των αντιπάλων τους και κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να περάσουν μπροστά και να κρατήσουν τη νίκη παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Τούρκων να γυρίσουν το σκορ, επικρατώντας τελικά με 64-61.

Ηγέτης και τέρας ψυχραιμίας με 4/4 βολές στο τέλος ο Χαραλαμπόπουλος (23π., 8 ριμπ., 4 ασιστ), σκέπασε ξανά τα καλάθια ο Παπαγιάννης (12π., 15 ριμπ., 3 τάπες), φοβερή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση ο Σκουλίδας και υπερπροσπάθεια από όλα τα παιδιά που απέδειξαν πως πέρα από πλούσιο ταλέντο, έχουν και μεγάλη ψυχή.

ethniki-foto-7

Οι γείτονες έφτασαν και στους 14 (25-39) στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως η Εθνική με πρωτεργάτη τον Σκουλίδα άρχισε να αντιδρά και με σερί 10-0 πλησίασε στα μισά της τρίτης περιόδου στο -4 (35-39), ενώ βρίσκοντας για πρώτη φορά στο ματς σκορ από τον Παπαγιάννη έφτασε και σε απόσταση τριών πόντων (38-41). Και πάλι, ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και είδε τους Τούρκους να αποκαθιστούν τη διψήφια διαφορά (38-48).

ethniki-foto-1

Όμως και πάλι η Εθνική δεν κατέθεσε τα όπλα και με μπροστάρη τον Μιλεντίγεβιτς ισοφάρισε με άλλους δέκα αναπάντητους πόντους (48-48), ενώ με τρίποντο του ίδιου παίκτη πέρασε μπροστά με 57-54. Ο Ουλκέρ ισοφάρισε με γκολ-φάουλ, ο Παπαγιάννης ξαναέβαλε μπροστά την Ελλάδα με κάρφωμα (59-57) και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ αστοχίας από μακριά.

Ο Κορκμάζ αστόχησε ελεύθερος για τρεις, ο Χαραλαμπόπουλος δεν λάθεψε από τη γραμμή στα 17 δευτερόλεπτα (61-57), ωστόσο ο Τασκιράν μείωσε γρήγορα (61-59 στα 10 δευτερόλεπτα) και οι Τούρκοι έστειλαν στη γραμμή τον Δίπλαρο, που είχε 1/2 (62-59) στα 8,5 δευτερόλεπτα για το τέλος.

ethniki-foto-3
Για να αποφευχθεί τρίποντο έγινε φάουλ στον Αλ, που με 2/2 έφερε την ομάδα του στον πόντο, με μόλις 5,9 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Χαραλαμπόπουλος πήγε ξανά στη γραμμή με 4,7’’ για το τέλος και με περισσή ψυχραιμία έγραψε το 64-61.

Ο Κορκμάζ πήρε φάουλ και με την πρώτη άστοχη βολή του όλα τέλειωσαν με το 64-61 να φέρνει την Εθνική στην κορυφή της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (95-79) και πάει Βελιγράδι ελπίζοντας

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 75-77: Ο θρύλος άλωσε τη Βαρκελώνη και πήρε το πλεονέκτημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr