Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί χαρτογράφησαν που εμφανίζονται UFO και βρήκαν «μακροχρόνια ιστορική σχέση» μεταξύ ΑΤΙΑ και Αμερικανικής Δύσης

Οι Αμερικανοί χαρτογράφησαν που εμφανίζονται UFO και βρήκαν «μακροχρόνια ιστορική σχέση» μεταξύ ΑΤΙΑ και Αμερικανικής Δύσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη χαρτογράφηση των περιοχών για τις οποίες υπάρχουν αναφορές για UFO προχώρησαν ερευνητές στις ΗΠΑ με την ελπίδα να καταφέρουν να διαχωρίσουν περιστατικά που θα μπορούσαν να απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Γεωγράφοι από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, σε συνεργασία με τον πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου για τα UFO, Δρ. Σον Κίρκπατρικ – ανέλυσαν περίπου 98.000 συνολικές αναφορές για UFO που καλύπτουν μια περίοδο 20 χρόνων, από το 2001 έως το 2020.

Οι ερευνητές διασταύρωσαν τα δεδομένα με βάση την πυκνότητα του τοπικού πληθυσμού, τα επίπεδα φωτορύπανσης, την ετήσια νέφωση, την εγγύτητα σε αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις και πολλούς άλλους παράγοντες που επηρεάζουν όσους αναφέρουν ότι είδαν UFO.

Αυτό που βρήκαν σύμφωνα με τις στατιστικές ήταν η απόδειξη της μίας «μακροχρόνιας ιστορικής σχέσης» μεταξύ των UFO και της Αμερικανικής Δύσης.

Η αξιολόγηση της μελέτης ανά κομητεία στη Δύση έδειξε hot spots ή «κόκκινες ζώνες» τις περισσότερες φορές ακριβώς ανατολικά από τα Βραχώδη Όρη ή προς τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά και μερικά περίεργα ακραία σημεία, συμπεριλαμβανομένης της κομητείας Georgetown, της Νότιας Καρολίνας και της Union, Kentucky.

«Η Δύση έχει μια ιστορική σχέση με το UFO, Περιοχή 51 στη Νεβάδα, Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Ρίτσαρντ Μεντίνα.

«Και εδώ στη Γιούτα έχουμε το Skinwalker Ranch στη λεκάνη της Uinta και στρατιωτική δραστηριότητα στο αμερικανικό στρατό Dugway Proving Ground», σημείωσε ο Μεντίνα, αναπληρωτής καθηγητής γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

Κι ενώ αυτές οι εξηγήσεις ίσχυαν για τα hotspot που κάλυπταν σχεδόν όλη τη Νεβάδα και το Νέο Μεξικό, οι συγγραφείς της μελέτης ήταν πιο μπερδεμένοι σχετικά με τις εξίσου «βαθυκόκκινες» κομητείες σε όλη την πολιτεία του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον.

Οι συγκεκριμένες πολιτείες φημίζονται περισσότερο για τον βροχερό και συννεφιασμένο καιρό του βορειοδυτικού Ειρηνικού, καθώς και για το γεγονός ότι καλύπτονται από ομίχλη παρά ως περιοχές των οποίων οι κάτοικοι παρακολουθούν τον ουρανό.

«Υπάρχουν επίσης ορισμένες απομονωμένες κομητείες σε όλη την υπόλοιπη χώρα που δικαιολογούν περαιτέρω έρευνα», όπως έγραψαν στο περιοδικό Scientific Reports, «για να προσδιορίσουν ποιες ιδιότητες μπορεί να προκαλέσουν σχετικά μεγαλύτερη προσοχή UFO».

Οι κομητείες στο Μέιν, το Βερμόντ, την Ιντιάνα, το Αρκάνσας και τη Νεμπράσκα ήταν μερικά από τα πιο ανεξήγητα hot spots που εντόπισε η ανάλυση της ομάδας.

Για να κατανείμουν τη μελέτη παρατήρησης ανά κομητεία, ο Μέντιαν και οι συν-συγγραφείς του εστίασαν σε δύο βασικά κριτήρια για να συγκρίνουν τις αναφορές παρατήρησης UFO.

Πρώτα συνέκριναν τα στατιστικά στοιχεία παρατήρησης, που ελήφθησαν από το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο UFO, με μια μέτρηση που ονόμασαν «δυνατότητα καθαρής προβολής του ουρανού», ένα κράμα δεδομένων σχετικά με το πόσο πιθανό θα ήταν να εντοπιστεί οτιδήποτε ενδιαφέρον στον ουρανό.

Για να αξιολογήσουν το «δυναμικό προβολής του ουρανού» κάθε κομητείας, συγκέντρωσαν δεδομένα σχετικά με τη φωτορύπανση κάθε περιοχής, τη νέφωση και την κάλυψη των δέντρων καθώς και τις πιθανότητες να πετούν στις περιοχές περίεργα αντικείμενα από κοντινά αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις.

«Υπάρχει περισσότερη τεχνολογία στον ουρανό από ποτέ, οπότε το ερώτημα είναι:

»Τι βλέπουν πραγματικά οι άνθρωποι;

»Είναι ένα δύσκολο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί και είναι σημαντικό γιατί οποιαδήποτε αβεβαιότητα μπορεί να αποτελέσει πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια» είπε ο Μεντίνα.

Οι γεωγράφοι απέδωσαν το υψηλότερο ποσοστό θεάσεων στη Δύση λόγω των ανοιχτών φυσικών χώρων της νοτιοδυτικής ερήμου και των σκοτεινών ουρανών της υπαίθρου, χωρίς τα πολλά φώτα των μεγάλων πόλεων ή τη βιομηχανική αιθαλομίχλη.

Διαπίστωσαν ότι τα κύρια hotspot των αναφορών για UFO έδειξαν μια αξιοσημείωτη σχέση με την τοπική εναέρια κυκλοφορία και τη δραστηριότητα στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μια ένδειξη που θα μπορούσε να υποδείξει ότι οι μάρτυρες βλέπουν συχνά επίγεια αντικείμενα που απλά δεν αναγνώριζαν.

Η ομάδα ελπίζει ότι αυτή η γεωγραφική ανάλυση θα βοηθήσει τις κυβερνητικές υπηρεσίες να διαχωρίσουν καλύτερα τις πραγματικές αναφορές για UFO από τις συνηθισμένες πτήσεις, και έτσι να βοηθήσει στην αποκάλυψη κάθε απειλής για την ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr