Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είναι επίσημο: O Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται… αεροδρόμιο

Είναι επίσημο: O Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται… αεροδρόμιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισαν να τιμήσουν οι τοπικές Αρχές της γενέτειράς του, του νησιωτικού συμπλέγματος Μαδέιρα, χαρίζοντας το όνομά του στο αεροδρόμιο της περιοχής.

Το αεροδρόμιο θα μετονομαστεί σε «Μαδέιρα Κριστιάνο Ρονάλντο».

Ο τέσσερις φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, καθώς και οι συμπαίκτες του στην Εθνική Πορτογαλίας, γνώρισαν την αποθέωση από περίπου 500 οπαδούς των πρωταθλητών Ευρώπης, κατά την άφιξη τους στη Μαδέιρα, εν όψει του φιλικού αγώνα με τη Σουηδία.

Η αναμέτρηση με την Σουηδία θα είναι η πρώτη για την εθνική Πορτογαλίας στη Μαδέιρα εδώ και 16 χρόνια, αλλά και για τον Ρονάλντο από την εποχή που έπαιζε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πριν πάρει μεταγραφή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2003.

Η Μαδέιρα, γνωστή και ως «πλωτός κήπος του Ατλαντικού», είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Γνωστή αρχικά στους Ρωμαίους ως «Πορφυρά νησιά», ανακαλύφθηκε εκ νέου από τους Πορτογάλους ναυτικούς και προσαρτήθηκε στην Πορτογαλία το 1418.

Η πρωτεύουσα της Μαδέιρα, Φουνσάλ, αποτελεί μία σύγχρονη πόλη με περισσότερους από 111.000 κατοίκους.

Πάντως, στην Πορτογαλία υπάρχουν και αντιδράσεις για την απόφαση των Αρχών της Μαδέιρα με τον πρώην γραμματέα των Σοσιαλιστών, Φρανσίσκο Σέισας ντα Κόστα, να εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του.

“Ξεπερνά τα όρια αυτό. Είναι γελοίο, αποτελεί πρόκληση για τη δικαιοσύνη. Θα προκαλέσει διχογνωμία και σίγουρα δεν θα ευχαριστήσει πολλούς στην περιοχή. Εάν ήθελαν να τον τιμήσουν, ας έδιναν το όνομά του σε ένα γήπεδο ή σε μια αθλητική εγκατάσταση”, υποστήριξε με ανάρτησή του στο Facebook ο Φρανσίσκο Σέισας ντα Κόστα.

Ρονάλντο: Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου για το 2016 είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με το France Football.

Το έγκυρο γαλλικό περιοδικό κατατάσσει τον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή των καλύτερα αμειβόμενων ποδοσφαιριστών της προηγούμενης χρονιάς με ετήσιο εισόδημα που αγγίζει τα 87.5 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μισθών, επιδομάτων και χορηγιών).

Ο Πορτογάλος άσος μπορεί να έχει κάτι παραπάνω από 20 εκ. ευρώ από μισθούς, ωστόσο, τα νούμερα εκτινάσσονται από τους χορηγούς και τις διαφημίσεις. Για παράδειγμα το συμβόλαιό του με τη NIKE του αποφέρει ετησίως κέρδη περίπου 15 εκ. ευρώ, ενώ ακολουθούν οι συμφωνίες που έχει με Castrol (περίπου 6 εκ.), Armani (1 εκ. μέχρι το 2019), Kentucky Fried Chicken (200.0000), τα ρολόγια Tag Heuer, η Emirates, τα προϊόντα wellness Herbalife, τα ποτά Soccerade, οι εταιρείες Pokerstars, Clear Shampoo, Konami για το Pro Evolution Soccer videogame (μέχρι το 2018), η Toyota, η Samsung και η πορτογαλική Banco Espirito Santo.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Λιονέλ Μέσι με 76.5 εκ. ευρώ, και στην τρίτη ο συμπαίκτης του Αργεντινού στη Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, ο οποίος το 2016 φέρεται να αύξησε τους προσωπικούς του λογαριασμούς κατά 55.5 εκ. ευρώ.

Από τους προπονητές, ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ζοζέ Μουρίνιο, με κέρδη που φτάνουν τα 28 εκ. ευρώ.

Την πρώτη πεντάδα στους ποδοσφαιριστές συμπληρώνουν, ο Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης) με 41 εκ. ευρώ και ο Εζέκιελ Λαβέτσι (Χεμπέι Φόρτσιουν) με 28.5 εκ. ευρώ.

Πίσω από τον Μουρίνιο ακολουθούν οι Μαρτσέλο Λίπι (Κίνα) με 23.5 εκ, Λοράν Μπλαν (Παρί Σεν Ζερμέν) με 20, Κάρλο Αντσελότι (Μπάγερν) με 15.8 και Πεπ Γκουαρντιόλα (Μάντσεστερ Σίτι) με 14.5 εκ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Ο Άρης έριξε από την κορυφή των ΠΑΟΚ 1-0 μέσα στην Τούμπα

Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού 3-1 τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr