Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών: Στον τελικό η Εθνική διέλυσε με 77-56 την Ισπανία

Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών: Στον τελικό η Εθνική διέλυσε με  77-56 την Ισπανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παρά την υπερπροσπάθεια με τη Λιθουανία, η Εθνική Νέων Ανδρών έβγαλε τρομερή ενέργεια και πάθος κόντρα στην Ισπανία, την οποία διέλυσε 77-56 και έτσι πήρε διά περιπάτου την πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, όπου με αντίπαλο το Ισραήλ (23/7, 21:15) θα διεκδικήσει το τρίτο χρυσό μετάλλιο της ιστορίας της.

Ιδανικό ξεκίνημα έκανε η Εθνική στην αναμέτρηση.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έβγαζαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα και μέσα από τις πολύ σωστές επιλογές τους στην επίθεση, πήγαν στο +10 (13-3) στα μισά.

Η αντίδραση των Ισπανών ήταν ένα 4-0 (13-7), αλλά η Ελλάδα πάτησε το… γκάζι, όπου αρχικά βρέθηκε ξανά στο +10 (17-7), ενώ με τον Χαραλαμπόπουλο να ήταν «καυτός» από την περιφέρεια, η διαφορά ξέφυγε στο +15 (24-9), στο 1:30’’ πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στον εναπομείναντα χρόνο, οι διεθνείς μας έριξαν… στροφές, με τη «φούρια ρόχα» να μειώνει και να διαμορφώνει το 24-14.

Πολύ άναρχο ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στη δεύτερη περίοδο, με κακά τελειώματα στην επίθεση.

Έτσι, το σκορ παρέμεινε το ίδιο στα πρώτα τρία λεπτά, με τον Δίπλαρο να σπάει το… ρόδι (26-14).

Ο ρυθμός του ματς δεν άνοιξε, αλλά η Εθνική συνέχισε την πολύ καλή της άμυνα και έτσι διατηρούσε την απόστασή της μέχρι τα μισά (30-16).

Στη συνέχεια, ένα μίνι μπλακ άουτ βοήθησε τους Ισπανούς να μειώσουν με βολές σε 30-20, αλλά οι Σκουλίδας και Χαραλαμπόπουλος τους έκοψαν γρήγορα τα… φτερά (35-22).

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το +13 (37-24).

Με τον Καρρά να αξιοποιείται σωστά στο «ζωγραφιστό», η Εθνική διατηρούσε ένα +15 (41-26) στο πρώτο δίλεπτο του δεύτερου μέρους.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Ισπανοί έκαναν την αντεπίθεσή τους και βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, ανεβάζοντας παράλληλα και εκείνον του παιχνιδιού.

Αλλά, ο Κόνιαρης συνέχισε να… ζαλίζει την άμυνα των αντιπάλων και δίνοντας έτοιμα καλάθια στον Καρρά, η διαφορά παρέμεινε σταθερά στο +14 (48-34).

Στη συνέχεια, η «φούρια ρόχα» κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι μέσα από τα επιθετικά της ριμπάουντ (50-39), όμως ο Χαραλαμπόπουλος πήρε την ομάδα στις πλάτες του, εκτοξεύοντας τη διαφορά για άλλη μία φορά στο +15 (54-39), στα δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της περιόδου και έτσι οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου την έκλεισαν με την ίδια απόσταση (62-45).

Το «πάρτι» του Καρρά στη ρακέτα, συνέχισε ο Χρηστίδης στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +22 (67-45).

Παρά τη μεγάλη απόσταση που τη χώριζε από την Ισπανία, η Εθνική δεν έριχνε… στροφές, παίζοντας ίδιο σωστά και συγκεντρωμένα (71-50).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έπαιζαν με τον χρόνο και με τη «φούρια ρόχα» να είχε αποδεχθεί τη… μοίρα της, η νίκη ήρθε με το τελικό και πανηγυρικό 77-56.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 37-24, 60-45, 77-56

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Euroleague: Νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιλερμπάν (85-67) και επιστροφή στην τρίτη θέση

Euroleague: Ο «ατσάλινος» Ολυμπιακός νίκησε τη Βίρτους Μπολόνια 74-69 και «βλέπει» τετράδα

Euroleague: Πέρασε σαν σίφουνας από το Κάουνας ο Ολυμπιακός 95-76 τη Ζαλγκίρις

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Μαδρίτη 97-86 τη Ρεάλ

«Όχι» κι από την Ισπανία στην πρόταση Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr