Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στην Ευρώπη – Φοβούνται εισβολή τζιχαντιστών ως “πρόσφυγες”

Συναγερμός στην Ευρώπη – Φοβούνται εισβολή τζιχαντιστών ως “πρόσφυγες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Tribune έχει ενημερώσει από τις 18 Φεβρουαρίου τους αναγνώστες του για τις αποκαλύψεις του Ινστιτούτου Quilliam ότι επίκειται εισβολή τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στην Ευρώπη, προερχόμενων από τη Λιβύη.

Μάλιστα έχουμε υπογραμμίσει ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να εισέλθουν στην ήπειρό μας από Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα ως πρόσφυγες.

Το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: Τζιχαντιστές περνάνε από τη Λιβύη ως μετανάστες για να επιτεθούν στην Ευρώπη

Στο ίδιο θέμα επανήλθαμε και τη 1η Μαρτίου γράφοντας: Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει εισβολή σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

Από εκεί και μετά ηχήσαμε πολλά προειδοποιητικά “καμπανάκια”, που μπορείτε να τα διαβάσετε στα ακόλουθα άρθρα:

1. Συλλήψεις υπόπτων τζιχαντιστών στην Κύπρο
2. Τζιχαντιστικές οργανώσεις σε όλη την Αφρική ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
3. Το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε 12.000 τζιχαντιστές στη Λιβύη
4. Τζιχαντιστές εκπαιδεύονται για εισβολή σε Ιταλία και Ελλάδα
5. Χάρτης ΣΟΚ! Το Ισλαμικό Κράτος θα εισβάλει στην Ελλάδα
6. Μήπως η Μέρκελ θέλει η νότια Ευρώπη να καταληφθεί από το Ισλάμ;
7. Τζιχαντιστές με καλάσνικοφ σε φυτείες χασίς στην Κρήτη στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Την Παρασκευή φαίνεται ότι επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν να… ξύπνησε ξαφνικά και να προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Αρχικά εξέφρασε τις ανησυχίες της για τη τζιχαντιστική απειλή η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία κατά τη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες δήλωσε:

«Πρέπει να ενωθούμε. Η αυξανόμενη απειλή που θέτει το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για όλα τα κόμματα στη Λιβύη να ενωθούν κατά της τρομοκρατίας ώστε να μην πολεμούν μεταξύ τους αλλά εναντίον μιας κοινής απειλής. Είναι μία από τις οξύτερες και πλέον δραματικές κρίσεις, ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων μας».

Έπρεπε να συμβεί στο μακελειό στο Μουσείο Μπαρντό στην Τύνιδα, για να συνειδητοποιήσουν οι Ιταλοί (η Φεντερίκα Μογκερίνι είναι Ιταλίδα), ότι αυτά που φωνάζει ο Νίκος Κοτζιάς, ότι δηλαδή εάν καταρρεύσει η Ελλάδα το Ισλαμικό Κράτος θα κατακλύσει την Ευρώπη, δεν είναι απειλές αλλά η πραγματικότητα. Δεν μπορεί ο ευρωπαϊκός νότος να εξαθλιώνεται από τις λιτότητες του Βερολίνου, όταν ο ίδιος νότος έχει να αντιμετωπίσει επικείμενη εισβολή τζιχαντιστών.

Οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις σε επιφυλακή

Είχε προηγηθεί, την Πέμπτη, η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, η οποία μιλώντας στους Ιταλούς βουλευτές είπε: «Μετά την ενίσχυση της τρομοκρατικής απειλής, που κατέστη προφανής από τα δραματικά γεγονότα της Τετάρτης στην Τύνιδα, μια ενίσχυση των αεροπορικών και ναυτικών μας μέσων στην κεντρική Μεσόγειο κρίνεται απαραίτητη».

«Η βόρεια Αφρική πρέπει να είναι η πρώτη μας ανησυχία», πρόσθεσε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο «να προστατευθούν τα πολλά εθνικά συμφέροντα, τα οποία τώρα είναι εκτεθειμένα σε αυξανόμενους κινδύνους εξαιτίας της παρουσίας εξτρεμιστικών οντοτήτων».

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιταλίας «δρουν με μεγάλη προσοχή αναπτύσσοντας, εκτός των συνηθισμένων, επιπλέον ναυτικές μονάδες, ομάδες ναυτικής προστασίας, διάφορους τύπους αεροπλάνων και μη επανδρωμένων τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών, ενώ δρουν για την προστασία των γραμμών επικοινωνίας, των εμπορικών πλοίων και των διεθνών υπεράκτιων πλατφόρμων, όπως και για την παρακολούθηση των τζιχαντιστών», υπογράμμισε η κ. Πινότι.

Σε συναγερμό και η Frontex

Μετά τις δύο Ιταλίδες πολιτικούς που ήχησαν συναγερμό, τη σκυτάλη πήρε ο συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ, ο οποίος κάλεσε την Παρασκευή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ (Frontex) να επαγρυπνεί, λόγω του κινδύνου διείσδυσης στην Ευρώπη τζιχαντιστών που παριστάνουν τους πρόσφυγες.

«Πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή. Είναι σχετικά εύκολο να διεισδύσει (ένας τζιχαντιστής) στην Ευρωπαϊκή Ένωση όταν αναμιγνύεται με το πλήθος των προσφύγων που εισρέουν» στη Γηραιά Ήπειρο, δήλωσε στο περιθώριο μιας συνόδου σε επίπεδο υπουργών στη Βιέννη.

Πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, εκ των οποίων το 20% Σύροι, ζήτησαν πολιτικό άσυλο σε χώρες μέλη της ΕΕ το 2014, ένας αριθμός αυξημένος κατά 44% σε σύγκριση με το 2013 και ταυτόχρονα ένα ιστορικό υψηλό, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Eurostat, η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδια για την παραγωγή των κοινοτικών στατιστικών στοιχείων.

Ο Κερσόβ, τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής είχε αποφύγει να θέσει επί τάπητος τον κίνδυνο της παρείσφρησης εξτρεμιστών διαμέσου των ανθρωπιστικών διαύλων, «καθώς δεν πρέπει να τα μπερδεύουμε όλα».

«Σήμερα το λέω: πρέπει να βρισκόμαστε σε επιφυλακή» τόνισε ο ίδιος απευθύνοντας έκκληση οι δυνάμεις της Frontex να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης, ιδίως μπροστά στα πλήθη των προσφύγων που προέρχονται από την Συρία και το Ιράκ, καθώς επίσης και από τη Λιβύη.

Ο Βέλγος συντονιστής εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι αν και έως σήμερα η Ευρώπη έχει έρθει αντιμέτωπη με επιθέσεις περιορισμένης κλίμακας που διέπραξαν πρόσωπα τα οποία δήλωναν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, η Γηραιά Ήπειρος δεν είναι προφυλαγμένη από μία επίθεση ευρείας κλίμακας που θα μπορούσε να διαπράξει η Αλ Κάιντα «προκειμένου να δείξει ότι βρίσκεται πάντα εδώ».

Ο Κερσόβ ήταν προσκεκλημένος σε μια σύνοδο των υπουργών των Βαλκανίων, της Αυστρίας και της Ιταλίας με στόχο τη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας στη μάχη για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών που προέρχονται από τα Βαλκάνια ή μετακινούνται μέσω αυτής της περιοχής.

Όταν τα λέγανε τις προηγούμενες ημέρες Κοτζιάς και Καμμένος, οι Γερμανοί αλλά και Έλληνες φίλοι των Γερμανών, τους έλεγαν τρελούς… Ποιος είναι τώρα ο τρελός;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr