Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστικές οργανώσεις σε όλη την Αφρική ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος

Τζιχαντιστικές οργανώσεις σε όλη την Αφρική ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ραγδαίες εξελίξεις στην Αφρική, με τη μία μετά την άλλη τις τζιχαντιστικές οργανώσεις στην ήπειρο να ορκίζονται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Μετά τη δήλωση πίστης στο Ισλαμικό Κράτος από 1.200 ενόπλους του ισλαμιστικού κόμματος Σελέκα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δύο ακόμα αφρικανικές τζιχαντιστικές οργανώσεις, στο Μάλι, ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται μέσω Twitter, η τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Ντιν (Ansar Dine ή Ansar Al Din ή Anṣār ad-Dīn), που σημαίνει το όνομά της “Βοηθοί του Ισλάμ”, ή σε άλλη απόδοση, “Υπερασπιστές της Πίστης”, δήλωσε αφοσίωση στο Ισλαμικό Κράτος και θα ανακηρύξει τα εδάφη που ελέγχει στο Μάλι “ισλαμικό χαλιφάτο”. Η οργάνωση έχει τις ρίζες της στην εξέγερση των Τουαρέγκ τη δεκαετία του 1990 και συνδεόταν μέχρι πρόσφατα με την Αλ Κάιντα. Η Ανσάρ Ντιν αγωνίζεται για την επιβολή της Σαρία (ισλαμικού θρησκευτικού νόμου) στο Μάλι και την ανακήρυξη θεοκρατίας.

Η δεύτερη οργάνωση από το Μάλι που ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος είναι η Αλ Μουραμπιτούν (Al Mourabitoun), που θεωρούνταν προηγουμένως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Αφρική και η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μάλι κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι στις αρχές Μαρτίου.

Η Αλ Μουραμπιτούν αποτελείται κυρίως από Τουαρέγκ και Άραβες από το βόρειο Μάλι και τις περιοχές του Τιμπουκτού, Κιντάλ και Γκάο. Ωστόσο, στην οργάνωση συμμετέχουν Αλγερινοί, Τυνήσιοι και από άλλες εθνικότητες. Ο οργάνωση επιχειρεί στο βόρειο Μάλι.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον χορό δηλώσεων πίστης, αφοσίωσης και ένταξης στο Ισλαμικό Κράτος άνοιξε η ίσως τρομερότερη αφρικανική τζιχαντιστική οργάνωση, Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας.

africa_map

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr