ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αφρική, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σελέκα, Τζιχαντιστές,


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στο Twitter, αντάρτες της ισλαμιστικού κόμματος Σελέκα (Séléka) στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Μουνίρ Αχμάτ (Mounir Ahmat), οπλαρχηγού του Σελέκα, τρεις οπλαρχηγοί του Σελέκα με συνολική δύναμη 1.200 ανδρών ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι. Η διακήρυξη πίστης και αφοσίωσης έγινε στην πόλη Σαμ Ουάντζα (Sam Ouandja).
Η λέξη Σελέκα σημαίνει “Συνασπισμός” στη γλώσσα Σάνγκο, την εθνική γλώσσα των αυτοχθόνων της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.
Το κόμμα Σελέκα κατέλαβε την εξουσία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στις 24 Μαρτίου του 2013 και ο αρχηγός του Σελέκα, Μισέλ Ντζιτόντια (Michel Djotodia) ανακηρύχθηκε Πρόεδρος της χώρας μέχρι και την παραίτησή του τον Ιανουάριο του 2014.
Μέλη του Σελέκα έχουν διαπράξει τα τελευταία χρόνια σφαγές, λεηλασίες, δολοφονίες, βιασμούς που έχουν καταγγελθεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.























































