Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε τους κρατούμενους από τις φυλακές στην Παλμύρα

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε τους κρατούμενους από τις φυλακές στην Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από το εσωτερικό των περιβόητων Φυλακών της Παλμύρας, όπου η κυβέρνηση της Συρίας κρατούσε έγκλειστους ισλαμιστές.

Μετά την άλωση της Παλμύρας την προηγούμενη Πέμπτη, οι τζιχαντιστές απελευθέρωσαν δεκάδες κρατούμενους ομοϊδεάτες τους από τις Φυλακές της πόλης. Οι Φυλακές της Παλμύρας είναι περιβόητες στη Συρία ως “κολαστήριο” όπου τελούνταν φριχτά βασανιστήρια και εκτελέσεις.

palmyra_prison1

Στις φωτογραφίες της έρημης ποια φυλακής βλέπουμε μικρά ανήλιαγα κελιά, όπου σε απόλυτο σκοτάδι και δίχως κρεβάτια κρατούνταν οι καταδικασμένοι. Τουαλέτες δεν υπάρχουν για τις “ανάγκες” των φυλακισμένων, μόνο τρύπες στο πάτωμα.

palmyra_prison2

Στις 27 Ιουνίου του 1980 σε αυτές τις φυλακές συνέβη μια τρομερή σφαγή. Την επόμενη ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του τότε Προέδρου της Συρίας Χαφέζ Αλ Άσαντ από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα (ή αλλιώς Αδελφοί Μουσουλμάνοι), ο αδελφός του Προέδρου Ριφάτ Αλ Άσαντ διέταξε τις Ταξιαρχίες Αμύνης να εισέλθουν στις φυλακές και να σφάξουν όλους τους φυλακισμένους, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν ισλαμιστές. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα κελιά και στους διαδρόμους των φυλακών.

Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορήθηκε ότι εκτέλεσε ή έσφαξε εκατοντάδες κατοίκους της Παλμύρας στην πρώτη εβδομάδα που κατέχει την πόλη. Η κυβέρνηση της Συρίας μιλά για 400 νεκρούς, οι περισσότεροι γυναικόπαιδα, ακτιβιστές κάνουν λόγο για περίπου 200 εκτελεσθέντες, σε κάθε περίπτωση και οι δύο αριθμοί μαρτυρούν μακελειό στην πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του ανάρτησε προπαγανδιστικές φωτογραφίες με αποφυλακισμένους ισλαμιστές. Την Τετάρτη το Ισλαμικό Κράτος μάζεψε τους κατοίκους της Παλμύρας στο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης και τους υποχρέωσε να παρακολουθήσουν την εκτέλεση 20 ανδρών από την περιοχή.

Η εκτέλεση έγινε μέσα στο αναστηλωμένο αμφιθέατρο το οποίο, όπως και το Ηρώδειο στην Αθήνα ή η Επίδαυρος, φιλοξενούσε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στο ετήσιο φεστιβάλ της πόλης. Οι 20 άνδρες εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι με την κατηγορία ότι ήταν κυβερνητικοί.

Από την πλευρά της η Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα όπως ονομάζεται, έσπευσε να διαψεύσει ότι στόχοι του είναι οι χριστιανοί της Συρίας και η Δύση.

Ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα, δήλωσε πως στόχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης είναι η κατάληψη της Δαμασκού και η πτώση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη Δαμασκό και στην ανατροπή αυτού του καθεστώτος», δήλωσε ο Αμπού Μοχάμεντ Αλ Γκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, σε μια από τις –σπάνιες– συνεντεύξεις του. «Σας βεβαιώνω ότι η πτώση του Άσαντ δεν θα αργήσει», πρόσθεσε.

Επίσης διεμήνυσε ότι η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει τον Άσαντ, πρέπει να γνωρίζει ότι η τύχη της είναι συνδεδεμένη με αυτή του Σύρου ηγέτη και ότι οι προσπάθειές της να τον σώσει είναι μάταιες.

Ακόμη, ο Γκολάνι υποστήριξε ότι τα μέλη της μειονότητας των Αλαουιτών οφείλουν να αποκηρύξουν τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ και να αλλάξουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αν θέλουν να σωθούν.

«Αν εγκαταλείψουν τα όπλα, αποκηρύξουν τον Άσαντ, δεν στέλνουν τους άνδρες τους να πολεμήσουν για αυτόν και επιστρέψουν στο Ισλάμ, τότε είναι αδέρφια μας», δήλωσε.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ ανήκει στη μειονότητα των Αλαουιτών.

Ο Γκολάνι είπε πως οι Αλαουίτες είναι μέρος μιας θρησκευτικής ομάδας που βρίσκεται «εκτός της θρησκείας του Αλλάχ και του Ισλάμ», ενώ τόνισε πως η σουνιτική ένοπλη οργάνωσή του δεν βρίσκεται σε πόλεμο με Χριστιανούς.

Ο Γκολάνι ακόμα είπε ότι έχει σαφείς εντολές από την ηγεσία της Αλ Κάιντα να “μην χρησιμοποιηθεί η Συρία ως βάση για επιθέσεις ενάντια στη Δύση και την Ευρώπη”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr