Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά “καθάρισαν” Κούρδο Μουλά που είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος

Οι Πεσμεργκά “καθάρισαν” Κούρδο Μουλά που είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Κούρδος μουλάς Σουάν (Shwan) από το ιρακινό Κουρδιστάν, με καταγωγή από την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ, ο οποίος έγινε ο “κράχτης” των Κούρδων ισλαμιστών που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος (γιατί υπάρχουν και Κούρδοι θρησκόληπτοι που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος), σκοτώθηκε στην επαρχία του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Ο Κούρδος Μουλάς, που έφυγε από την Ερμπίλ για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος νωρίτερα φέτος, σκοτώθηκε ύστερα από καταδρομική επιχείριση Κούρδων μαχητών.

Πηγή που μίλησε στο κουρδικό BasNews σε καθεστώς ανωνυμίας, είπε ότι στις 28 Ιουλίου ομάδα Κούρδων μαχητών που είχε αποστολή να εντοπίσει τον μουλά Σουάν στην πόλη Χαουίτζα, επιτέλους τον είχε στοχοποιήσει. Οι Κούρδοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του και το σπίτι που έμενε για κάποιες ημέρες.

Την Τρίτη στις 5.38 το απόγευμα, αφού ο μουλάς Σουάν έφυγε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε σε όχημα γεμάτο με τζιχαντιστές, οι Κούρδοι που είχαν στήσει ενέδρα άνοιξαν πυρ και τους σκότωσαν όλους.

Ο μουλάς Σουάν είχε γίνει ο “κράχτης” – εκπρόσωπος των Κούρδων τζιχαντιστών που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος. Εξόργισε τους Κούρδους πατριώτες όταν τον Φεβρουάριο πήρε “συνέντευξη” από τους αιχμάλωτους Κούρδους Πεσμεργκά που είχε κλείσει το Ισλαμικό Κράτος μέσα σε κλουβιά.

Η προδοτική του αυτή συμπεριφορά δεν συγχωρέθηκε, για αυτό και οι Κούρδοι Πεσμεργκά οργάνωσαν την επιχείριση εξολόθρευσής του. Ως παραδειγματισμό και για τους άλλους προδότες που έχουν συμμαχήσει με το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr