Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εμφανίζει τις ΗΠΑ “συμμάχους” με την Αλ Κάιντα – Τέρμα λογικής!

Ο Ερντογάν εμφανίζει τις ΗΠΑ “συμμάχους” με την Αλ Κάιντα – Τέρμα λογικής!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το πόσο βρομιάρης είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται από την ακόλουθη είδηση. Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ, η οποία είναι σύμμαχος της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι στηρίζουν το “αμερικανοτουρκικό σχέδιο” για τη δημιουργία μιας ζώνης ελεύθερης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία του Χαλεπιού, στα σύνορα με την Τουρκία.

Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το σχέδιο είναι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όχι των ΗΠΑ, και φυσικά είναι αδιανόητο οι ΗΠΑ να επιθυμούν να περάσει ένα τέτοιο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, ότι δηλαδή υπάρχουν τζιχαντιστές σύμμαχοι της Αλ Κάιντα που συμφωνούν μαζί τους.

Οι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα (Αλ Νούσρα όπως λέγεται στη Συρία) είναι σύμμαχοι του Ερντογάν, όχι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ότι ο Ερντογάν έχει “αφεθεί” να δημιουργήσει μια ζώνη δίχως Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, την οποία όπως είχαμε προειδοποιήσει θα τη διαχειρίζεται παρέα με τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, είναι δικός του σχεδιασμός και καθόλου αμερικανικός.

Η Αχράρ Αλ Σαμ, λοιπόν, μια τζιχαντιστική συμμορία που έχει εχθρικές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος αλλά και με την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε ότι “στηρίζει το σχέδιο για μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία με τη στήριξη της Τουρκίας και τον συντονισμό με τις αντάρτικες ομάδες”.

“Αντάρτικες ομάδες” εδώ εννοούνται τα καθάρματα του Στρατού Αλ Φατίχ, δηλαδή η συμμαχία Αλ Κάιντα με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και άλλες μικρότερες τζιχαντιστικές συμμορίες που χρηματοδοτεί και υποστηρίζει ο παρανοϊκός σουλτάνος της Άγκυρας.

Το σχέδιο αυτό “θα έχει θετικές συνέπειες όσον αφορά την ανθρωπιστική, στρατιωτική και πολιτική κατάσταση, κάτι που είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών”, συνεχίζει η οργάνωση η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με την Άγκυρα. Χαρακτηρίζει μάλιστα την Τουρκία ως “τον σημαντικότερο σύμμαχο της (συριακής) επανάστασης”.

Όχι ότι είναι τσουτσέκια του Ερντογάν οι τζιχαντιστές, μην ξαναπεί κανείς τέτοια… “κακία”.

Ωστόσο, την Κυριακή το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα που είναι σύμμαχος της Αχράρ Αλ Σαμ (μαζί αποκεφαλίζουν ανθρώπους και εκτελούν ομοφυλόφιλους, χριστιανούς και Αλεβίτες), ανακοίνωσε ότι διαφωνεί με το σχέδιο αυτό και αποσύρεται από ορισμένους τομείς της βόρειας Συρίας.

Προσέξτε την πονηριά. Διαφωνεί υποτίθεται με το σχέδιο της ζώνης αλλά αποχωρεί από περιοχές που κατέχει στην υπό διαμόρφωση ζώνη, δηλαδή η Αλ Κάιντα κάνει χώρο στον Ερντογάν. Καλό; Το καλύτερο!

Ωστόσο, το παρανοϊκό εδώ είναι ότι και οι δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις σύμμαχοι του Ερντογάν έχουν χτυπηθεί από τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Και εδώ τίθεται το εύλογο ερώτημα: Για πόσο ακόμα θα επιτρέπεται στον παρανοϊκό σουλτάνο της Άγκυρας να παίζει τα δολοφονικά παιχνιδάκια του στη Μέση Ανατολή; Για πόσο αυτό το ημίτρελο τζιχαντιστικό κάθαρμα θα θεωρείται σύμμαχος της Δύσης; Εκτός εάν οι Αμερικανοί τον έχουν αφήσει να σκάψει ένα λάκκο όλο δικό του και τον αφήνουν να κάνει όλα τα… μετέωρα βήματα για να πέσει μέσα μόνος του.

Πάντως όπως εξελίσσονται τα πράγματα ο Ερντογάν εκθέτει ανεπανόρθωτα τις ΗΠΑ, αφού τις εμφανίζει να τα “βρίσκουν” με την Αλ Κάιντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr