Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Kαμπανάκι” Ισπανών: 800 τζιχαντιστές βρίσκονται στην Ευρώπη έτοιμοι για όλα!

“Kαμπανάκι” Ισπανών: 800 τζιχαντιστές βρίσκονται στην Ευρώπη έτοιμοι για όλα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα σημάδια υπάρχουν εδώ και καιρό. Όμως η τελευταία επίθεση στο τρένο από το Άμστερνταμ προς το Παρίσι έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις ευρωπαϊκές χώρες στο υψηλότερο επίπεδο. Ιδίως αν αναλογιστούμε το πολύπλοκο προφίλ του δράστη, και την αδυναμία των αρχών σε όλες τις χώρες να τον παρακολουθήσουν από κοντά και να φτιάξουν ένα σταθερό προφίλ για την δράση και τον χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ισπανών αξιωματούχων, αυτή την στιγμή βρίσκονται στην Ευρώπη διάσπαρτοι πάνω από 800 μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος οι οποίοι έχουν επιστρέψει από την Συρία και το Ιράκ, εκπαιδευμένοι στα όπλα και στις τρομοκρατικές ενέργειες.

Μόνο η Βρετανία θεωρείται ότι φιλοξενεί περί τους 350 εν δυνάμει τρομοκράτες, οι οποίο πρόσφατα επέστρεψαν από τη Μέση Ανατολή, έχοντας πολεμήσει στο πλευρό των δυνάμεων των τζιχαντιστών.

Ακόμα περισσότερο, κάποιοι όπως ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο, σημειώνει αυτό που λένε όλοι κατ’ ιδίαν. Ότι δηλαδή ανάμεσα στις χιλιάδες μεταναστών που εισέρχονται ανεξέλεγκτα στις χώρες της Ευρώπης, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και τζιχαντιστές μαχητές, οι οποίο μπορούν να φθάσουν όπου θέλουν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. «Η Συρία έχει διαλυθεί, και κανείς δεν ξέρει πόσοι από αυτούς που έρχονται στην Ευρώπη αναζητούν ένα κομμάτι ψωμί και μία δουλειά και όχι το να εμπλακούν σε μία τρομοκρατική ενέργεια» δηλώνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας κ. Φίκο.

Μάλιστα, ο σύμβουλος της Λυβικής κυβέρνησης Aμπντούλ Μπασίτ Χαρούν, δήλωσε στο BBC ότι μέλη από το Ισλμικό Κράτος ταξιδεύουν στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες, καθώς είναι οι ίδιες οι τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες οργανώνουν τις μετακινήσεις των προσφύγων από την Βόρεια Αφρική.

Το πρόβλημα πλέον είναι τεράστιο και μάλλον ανεξέλεγκτο, δημιουργώντας ασφυκτικές πιέσεις στις μυστικές υπηρεσίες των κρατών της ΕΕ στο να παρακολουθήσουν έναν τεράστιο αριθμό υπόπτων. Που -όπως είδαμε και με την υπόθεση του Άμστερνταμ- είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι μόνο να τους εντοπίσουν αλλά και να παρακολουθήσουν την πορεία τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr