Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι στρατιώτες στη Συρία “αμύνθηκαν σε επιθέσεις τζιχαντιστών με επιτυχία πολλές φορές”

Ρώσοι στρατιώτες στη Συρία “αμύνθηκαν σε επιθέσεις τζιχαντιστών με επιτυχία πολλές φορές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα κυβερνητικά στρατεύματα του Μπασάρ Αλ Άσαντ έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο μέχρι πρότινος καταλάμβανε τη μία συριακή πόλη μετά την άλλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού Politonline.ru, δυτικοί ειδικοί και δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι τα συριακά στρατεύματα έλαβαν έμπρακτη βοήθεια από τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στη βάση στη Λαττάκεια.

Επιπλέον, η Ρωσία έχει αναπτύξει τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα, μεταξύ των οποίων αντιαεροπορικής άμυνας, πυραυλικά συστήματα και πολεμικά αεροσκάφη, έχοντας μετατρέψει το αεροδρόμιο της Λαττάκειας σε ένα απόρθητο οχυρό. Η Ρωσία επίσης παραδίδει φορτία με όπλα στην κυβέρνηση Άσαντ βάσει συμφωνιών που έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό.

Το ρωσικό κανάλι “Zvezda” (“Star”) μετέδωσε ότι ο στρατός της Συρίας ανάγκασε το Ισλαμικό Κράτος να υποχωρήσει από την περιοχή της Παλμύρας, με τους τζιχαντιστές να έχουν οχυρωθεί μέσα στην σύγχρονη πόλη αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούν ως ασπίδα.

“Οι τζιχαντιστές που κατέλαβαν την πόλη και κατέστρεψαν ανεκτίμητης αξίας αρχαιότητες και μνημεία, τώρα σκοτώνονται από τις αεροπορικές επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας. Στην πιο πρόσφατη επίθεση, 40 τρομοκράτες σκοτώθηκαν στην περιοχή της Χομς”, μετέδωσε το ρωσικό κανάλι. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε ότι πολλοί τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος πέταξαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Κανακέρ στην επαρχία της Δαμασκού, περισσότεροι από 500 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και τη λεγόμενη “μετριοπαθή” αντιπολίτευση παραδόθηκαν στον στρατό.

Οι τζιχαντιστές που παραδόθηκαν, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, είπαν ότι είναι μισθοφόροι από το Ιράν, την Τουρκία και το Σουδάν. Πήραν όπλα από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και τον Λίβανο. Οι τζιχαντιστές είχαν και αμερικανικό βαρύ οπλισμό, λέει το SANA, καθόλου περίεργο -θα σχολιάσουμε εμείς- εάν είχαν εξοπλιστεί από τη Σαουδική Αραβία.

“Ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε ένα πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα και συνεχίζει να παραδίδει στη Συρία τα όπλα που είχε παραγγείλει και είχαν υπογραφεί συμβόλαια. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να δηλώσω επισήμως. Δεν έχω εξουσιοδότηση ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να αρνηθώ, εάν η ρωσική πολεμική αεροπορία εμπλέκεται σε πολεμικές επιχειρήσεις”, δήλωσε υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματικός του γενικού επιτελείου στο Politonline.ru. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη αποκρούσει επιθέσεις τρομοκρατών αρκετές φορές στο παρελθόν και με επιτυχία.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει φτάσει στη Συρία μεγάλος αριθμός Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων, ενώ η Συρία παρέλαβε έξι ολοκαίνουργια πολεμικά αεροσκάφη MiG-31.

Επίσης, για πρώτη φορά, ο ρωσικός στρατός έδωσε πληροφορίες που πήρε από κατασκοπευτικούς δορυφόρους στην κυβέρνηση της Συρίας για τις κινήσεις των τζιχαντιστών.

Το ρωσικό σάιτ κατηγορεί το ΝΑΤΟ ότι δίνει δορυφορικές εικόνες και άλλες πληροφορίες στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή στην Αλ Κάιντα, ενώ αυτό δεν ισχύει για το Ισλαμικό Κράτος. Εμείς απλά θα λέγαμε ότι τις πληροφορίες δεν τις δίνει το NATO, αλλά η Τουρκία, που είναι σύμμαχος των τζιχαντιστικών οργανώσεων της Αλ Κάιντα που μάχονται στη βορειοδυτική Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφτεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr