Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία απειλεί ότι θα καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη

Η Τουρκία απειλεί ότι θα καταρρίψει ρωσικά αεροσκάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παραβίαση του εναέριου χώρους της από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία το Σάββατο, κατήγγειλε η Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας η τουρκική πολεμική αεροπορία έδωσε εντολή για την απογείωση δύο αεροσκαφών F-16 για την αναχαίτιση του ρωσικού μαχητικού.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του εκφράστηκε η «έντονη διαμαρτυρία» της Άγκυρας για την παραβίαση αυτή, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Τουρκία κάλεσε την Ρωσία να αποφύγει την επανάληψη μιας παρόμοιας παραβίασης, σημειώνοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί «υπεύθυνη για οποιοδήποτε ανεπιθύμητο περιστατικό που μπορεί να προκύψει».

Τεράστιο το θράσος της τουρκικής κυβέρνησης. Εάν αυτοί απειλούν ότι θα καταρρίψουν ρωσικά αεροσκάφη, εμείς τι θα έπρεπε να κάνουμε που μετράμε κάθε ημέρα τις παραβιάσεις τους στο Αιγαίο; Μήπως το ίδιο;

Όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να του μεταφέρει ακριβώς αυτήν την άποψη, όπως και με σημαντικούς εταίρους στο ΝΑΤΟ.

Την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία, σημειώνοντας ότι η Μόσχα διαπράττει «ένα σοβαρό λάθος, ενώ απείλησε ότι οι χώρες που βοηθάνε την κυβέρνηση της Συρίας ότι θα “απολογηθούν”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr