Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουιγούροι Τούρκοι στην πρώτη γραμμή της Χάμα ενάντια σε Σύρους και Ρώσους (φωτο)

Ουιγούροι Τούρκοι στην πρώτη γραμμή της Χάμα ενάντια σε Σύρους και Ρώσους (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας έχουν αναπτυχθεί από την Αλ Κάιντα στην πεδιάδα Γκαμπ, στην επαρχία Χάμα της κεντροδυτικής Συρίας, για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο κυβερνητικός στρατός για την απελευθέρωση της περιοχής.

Την Πέμπτη ο στρατός της Συρίας, υποστηριζόμενος από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, ξεκίνησε ευρεία επίθεση για την απελευθέρωση της Γκαμπ.

Η πεδιάδα Γκαμπ, η οποία βρίσκεται στην επαρχία Χάμα, εκτείνεται δίπλα σε ένα βουνό το οποίο αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ του σουνιτικού πληθυσμού της Συρίας και τον Αλαουιτών που ζουν στα παράλια, της θρησκευτικής αίρεσης στην οποία ανήκει και πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Μόνο το TRIBUNE σας γράφει από την πρώτη στιγμή ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν “μετριοπαθείς” στη Συρία. Ο Στρατός της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), που έχει καταλάβει εδάφη της κεντροδυτικής και βορειοδυτικής Συρίας, είναι μια συμμαχική δύναμη με κορμό το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, το περιβόητο Μέτωπο Αλ Νούσρα, και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), δηλαδή τους “μετριοπαθείς” που εξόπλισε και εκπαίδευσε στο παρελθόν η Δύση για να καταλήξουν σύμμαχοι της Αλ Κάιντα.

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται και εξοπλίζεται ανοιχτά και επίσημα από την Τουρκία.

Οι Ουιγούροι της δυτικής Κίνας, που μάχονται τώρα στη Συρία, έρχονται από την κοιτίδα των Τούρκων, στη δυτική Κίνα.

Όταν οι τουρκικές φυλές έφυγαν από την Κίνα – Μογγολία (μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα) και εισέβαλαν στην κεντρική Ασία αρχικά και αργότερα στη Μικρά Ασία (Βυζάντιο – Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), κάποιοι ομόφυλοί τους έμειναν πίσω.

Αυτοί είναι οι Ουιγούροι – Τούρκοι και κατοικούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Οι Ουιγούροι έχουν συγκροτήσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP) και αυτό αποτελεί την τζιχαντιστική οργάνωση μέσω της οποίας μάχονται.

Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το τζιχαντιστικό κίνημα των Ουιγούρων, τους υποκινεί και τους υποστηρίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Κινέζοι θέλουν να σβήσουν από το πρόσωπο του χάρτη τον Ερντογάν.

Πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι έχουν μεταβεί στη Συρία (μέσω Τουρκίας) όπου πολεμούν ως εθελοντές στο Ισλαμικό Κράτος και στη Αλ Κάιντα.

Να εξηγήσουμε εδώ ότι οι Κινέζοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία, όπως σας γράφουν σε άλλα σάιτ, δεν είναι Κινέζοι, αλλά Τούρκοι Ουιγούροι της Κίνας.

3.500 Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας που βρίσκονται στη Συρία δημιούργησαν οικισμό – βάση κοντά στην πόλη Τζισρ Αλ Σαγκούρ στη βορειοδυτική Συρία, την οποία πρόσφατα πήραν οι τζιχαντιστές από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η βάση αυτή είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, το οποίο συμμετέχει στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχική δύναμη τζιχαντιστικών οργανώσεων με κορμό την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Τον ίδιο Στρατό της Κατάκτησης που βομβαρδίζουν οι Ρώσοι και οι δυτικοί «μαλώνουν» τους Ρώσους επειδή -τάχα- βομβαρδίζουν τους «μετριοπαθείς» Σύρους «αντάρτες».

Οι Ουιγούροι θεωρούνται σκληροτράχηλοι πολεμιστές. Για αυτό και η Αλ Κάιντα, που βλέπει ότι ο σύμμαχός της Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) δεν θα μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμα την πεδιάδα Γκαμπ από τη σφοδρή αεροπορική επίθεση που δέχεται από τους Ρώσους, έστειλε τους Ουιγούρους να κρατήσουν το μέτωπο.

Μάλιστα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αιμοβόροι Ουιγούροι Τούρκοι τζιχαντιστές μάχονται στη Γκαμπ, η Αλ Κάιντα ανάρτησε στο Twitter και φωτογραφίες τους.

Το μόνο που απομένει να δούμε είναι πότε θα χτυπήσει η Κίνα, η οποία θεωρεί τους Ουιγούρους τζιχαντιστές “εθνική της υπόθεση” και θέλει να τους εξολοθρεύσει όλους.

uigurs2

uigurs3

uigurs4

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Να δοθεί ενιαία παγκόσμια απάντηση στην «τρομοκρατία» του Ιράν και της Ρωσίας

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr