Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δολοφόνησαν με σιγαστήρα Σύρο δημοσιογράφο σε τουρκικό έδαφος

Δολοφόνησαν με σιγαστήρα Σύρο δημοσιογράφο σε τουρκικό έδαφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμα ένας Σύρος αντιτζιχαντιστής δημοσιογράφος δολοφονήθηκε την Κυριακή στην Τουρκία.

Ο Νατζί Αλ Τζαρφ (Naji Al Jarf), 37 ετών και πατέρας δύο παιδιών, δολοφονήθηκε την Κυριακή από άγνωστο δράστη, που του έριξε με πιστόλι που είχε σιγαστήρα, ενώ ψώνιζε με την οικογένειά του στην αγορά της τουρκικής πόλης Γκαζιαντέπ, η οποία απέχει 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

naji2

Ο Νατζί Αλ Τζαρφ θα έφευγε τη Δευτέρα με την οικογένειά του από την Τουρκία για τη Γαλλία, η οποία του είχε εγκρίνει πολιτικό άσυλο.

Τον δολοφόνησαν δηλαδή μόλις μια ημέρα πριν εγκαταλείψει την Τουρκία.

Αριστερός ακτιβιστής, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, ο Νατζί Αλ Τζαρφ είχε γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ που αποκάλυπτε τα εγκλήματα των τζιχαντιστών στο Χαλέπι κατά τα έτη 2013 και 2014.

Επίσης συμμετείχε στην ομάδα ακτιβιστών δημοσιογράφων της ιστοσελίδας “Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά” (Raqqa Is Being Slaughtered Silently – RBSS) και ήταν αρχισυντάκτης της εφημερίδας Hentah.

Είναι ο δεύτερος συνεργάτης της ιστοσελίδας “Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά” που δολοφονείται στην Τουρκία.

naji1

Τον Οκτώβριο το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε στην τουρκική πόλη Σανλιούρφα τον ακτιβιστή δημοσιογράφο της ιστοσελίδας Ιμπραήμ Αμπντούλ Καντέρ (Ibrahim Abdul Qader), 20 ετών, και τον φίλο του Φαρές Χαμαντί (Fares Hamadi). [Διαβάστε σχετικά: Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δύο Σύρους μπλόγκερ μέσα στην Τουρκία και Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε βίντεο με τους αποκεφαλισμένους μπλόγκερ στην Τουρκία].

“Όλοι νομίζαμε ότι η Τουρκία θα ήταν ασφαλέστερη, αλλά προφανώς δεν είναι”, είχε δηλώσει ο Χαμούντ Αλ Μουσά (Hamoud Al Mousa), επίσης συντάκτης της ιστοσελίδας που έχει καταφύγει πρόσφυγας στην Τουρκία, μιλώντας στο Al Jazeera μετά τη δολοφονία των δύο νεαρών τον Οκτώβριο. “Δυστυχώς, κανείς μας δεν είναι ασφαλής εδώ”, συμπέραινε προφητικά.

Η Γκαζιαντέπ είναι μια πόλη στην οποία έχουν βρει καταφύγιο πολλοί Σύροι ακτιβιστές που θέλησαν να ξεφύγουν από τις εμπόλεμες συμμορίες που έχουν διαλύσει τη Συρία.

Αν και οι υποψίες για τη δολοφονία του Νατζί Αλ Τζαρφ πέφτουν στο Ισλαμικό Κράτος, ουδείς μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα ποιος όπλισε το χέρι του εκτελεστή του. Ποιος ήθελε νεκρό τον δημοσιογράφο πριν ταξιδέψει στη Γαλλία. Ποιος φοβόταν για το τι θα αποκάλυπτε ο δημοσιογράφος από την ασφάλεια του γαλλικού εδάφους…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr